Noord- en Oost-Gelderland

In de regio Noord- en Oost-Gelderland drinkt 84% van de volwassenen alcohol, is 10% een ‘zware drinker’ en voldoet 30% van de volwassenen niet aan de norm voor alcoholgebruik (www.kvnog.nl > cijfers).

Veel mensen drinken dus alcohol. Op feestjes, na het sporten, tijdens het eten, na het werk of voor het slapen gaan. Vaak voor de gezelligheid, maar soms ook vanwege stress of eenzaamheid. Of omdat men denkt dat een of twee glaasjes per dag goed zijn voor de gezondheid.

Alcohol drinken heeft ook nadelen:

  • Door alcohol slaapt u minder goed;
  • De werking van medicijnen kan verminderen of juist versterken door alcohol;
  • Alcohol vergroot de kans op vele vormen van kanker, zoals borstkanker, mond- en keelkanker en darmkanker. Zelfs één glaasje per dag vergroot deze kans al;
  • Alcohol bevat veel calorieën en geeft een hongergevoel, waardoor u aankomt.
  • Dat moet worden:

    Doe vanaf 1 januari (30 dagen) of 26 februari (40 dagen) mee aan IkPas en ervaar wat een alcoholpauze met u doet!

CONTACT GEGEVENS

websitewww.ggdnog.nl
facebook/ggdnog
twitter@ggdnog

Ondersteuning:

GGD Noord- en Oost-Gelderland, Tactus en Iriszorg ondersteunen de actie in onze regio. De IkPas campagne maken wij onder andere bekend bij het publiek, gemeenten, huisartsen, bibliotheken, woonzorgcentra en apotheken. TV Gelderland heeft ook een uitzending gemaakt over IkPas bij 55 plussers. Bij Tactus en Iriszorg zijn ook IkPas coaches actief, die u kunnen helpen met tips als het even niet lukt. Zij zijn bereikbaar via uw persoonlijke dashboard op de website van IkPas.

De voordelen van IkPas

Landelijk onderzoek laat zien dat meedoen aan IkPas veel voordelen heeft. Het scheelt niet alleen geld, maar veel mensen voelen zich ook fitter en slapen beter. Sommige mensen verliezen zelfs gewicht.

Gaat u de uitdaging ook aan?

Statistieken

Alle challenges

Deelnemers

60

Geslacht

Man 18%
Vrouw 76%
Overig 6%

Gemiddeld aantal dagen

152

Leeftijd

18 - 25 jaar 0%
26 - 35 jaar 7%
36 - 45 jaar 17%
46 - 55 jaar 19%
56 - 65 jaar 32%
66 - 75 jaar 21%
76 - 85 jaar 4%
86 - 95 jaar 0%
96 - 100 jaar 0%
Wijzig instellingen voor chat