Midden- en West-Brabant

In de regio Midden- en West-Brabant wordt IkPas ondersteund door de GGD Hart voor Brabant en de GGD West Brabant.

Gezondheid is belangrijk, zo niet het belangrijkste in ons leven. Als je gezond bent, zit je beter in je vel en ben je vol leven en energie. Steeds meer mensen gaan bewuster om met hun gezondheid.

Natuurlijk beslis je zelf hoe jij dat doet. De GGD Hart voor Brabant ondersteunt je daarbij met advies en eigentijdse activiteiten. Afgestemd op jouw behoeften en die van anderen in jouw gemeente. Samen met onze partners.

De GGD Hart voor Brabant en de GGD West Brabant zetten zich in op regionaal niveau op verschillende gezondheidsthema’s, waaronder alcoholpreventie. De ambitie is minder jongeren onder de 18 jaar drinken alcohol. Gemeenten worden ondersteund met het alcoholbeleid en er vindt nauwe afstemming plaats met partners als Novadic Kentron, Halt, Politie, lokale wijkteams, Welzijnsorganisaties e.a.

 

Hart voor brabant

websitewww.ggdhvb.nl
twitter@ggdhvb
facebook/ggdhvb
telefoon: 0900 463 64 43

west brabant

websitewww.ggdwestbrabant.nl
twitter@ggdwestbrabant
facebook/ggdwestbrabant

GGD Hart voor Brabant en GGD West Brabant zetten zich ook in voor volwassenen en senioren. Jaarlijks wordt de IkPas campagne ondersteund. Misschien heb je vorig jaar al meegedaan. Niet? Dan is het nu je kans! IkPas is een uitdaging voor jezelf, om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet.

Weet jij hoeveel je in een gemiddelde week drinkt? Waarschijnlijk sta je hier niet zo vaak bij stil. De bedoeling van IkPas is dan ook om je daar bewust van te maken. Misschien wil je meedoen om een gewoonte te doorbreken? Of het goede voorbeeld te geven? Ook lichamelijk merk je verschil. Deelnemers van vorig jaar voelden zich fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid. En wist je dat een maand geen alcohol drinken zorgt dat je óók daarna minder gaat drinken? En dat verlaagt dan weer het risico op allerlei chronische ziekten.

In de regio’s van GGD Hart voor Brabant en GGD West Brabant wordt er per gemeente gezocht naar lokale ambassadeurs, om zoveel mogelijk mensen in de regio mee te laten doen aan IkPas. Zij zijn het gezicht van de campagne. Zo zijn er in gemeenten Tilburg en Loon op Zand al enkele inwoners die IkPas graag lokaal ondersteunen.

Ga jij ook de uitdaging aan? Meld je vandaag nog aan!

Woon jij in de regio Midden en West Brabant? Kies voor de IkPas uitdaging van 30 of 40 dagen. Je kunt ook samen met je vrienden, kennissen, familie en/of collega’s meedoen. Wie durft?

 

Statistieken

Alle challenges

Deelnemers

68

Geslacht

Man 32%
Vrouw 68%

Gemiddeld aantal dagen

267

Leeftijd

18 - 25 jaar 4%
26 - 35 jaar 5%
36 - 45 jaar 8%
46 - 55 jaar 35%
56 - 65 jaar 30%
66 - 75 jaar 18%
76 - 85 jaar 0%
86 - 95 jaar 0%
96 - 100 jaar 0%
Wijzig instellingen voor chat