Fryslân

Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) zet zich samen met GGD Groningen, GGD Drenthe en GGD Fryslân in voor de regionale promotie van IkPas. We richten ons op onze eigen doelgroepen, op instellingen, gemeenten en bedrijven, en natuurlijk ook op onze eigen collega’s, want: IkPas is er voor iedereen! Een maand niet drinken levert voor iedereen gezondheidsvoordelen op. We weten inmiddels steeds beter wat de schadelijke effecten van alcohol zijn.

Veel mensen hebben onbewust een patroon aangenomen waarbij het vanzelfsprekend is dat ze vrijwel dagelijks drinken. Het gaat vrijwel zonder nadenken: voor het eten, tijdens het eten, voor het slapen gaan, na afloop van congressen, bij de vrijdagmiddagborrel, voor de buis bij het voetbal en ga zo maar door. En bij veel van die momenten wordt het niet gezellig gevonden als je niet meedrinkt.
IkPas is een positieve actie om mensen bewust te maken van hun alcoholgebruik.
Door een maand geen alcohol te drinken wordt u zich bewuster van uw drinkpatroon en geeft u uzelf de kans om vastgeroeste patronen te doorbreken. U zult ervaren dat u zelf een keuze hebt als het gaat om het nuttigen van alcohol. Kortom: u heeft een keuze als het gaat om uw gezondheid positief te beïnvloeden.

Ga de uitdaging aan en doe met ons mee! Wij passen, u ook?

GGD Fryslân en VNN

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese burger.
Iets meer dan vier op de vijf Friezen heeft het afgelopen jaar alcohol gedronken. Ongeveer één op de vijf Friezen drinkt overmatig alcohol. Bijna één op de tien Friezen is een zware drinker. Twee keer zo veel mannen als vrouwen zijn zware drinker. De meeste zware drinkers zijn te vinden in de leeftijdscategorie 19 tot en met 34 jaar (Bron: GGD Fryslân, Gezondheidsmonitor 2016).

CONTACT GEGEVENS

websitewww.vnn.nl
twitter@verslavingszorg

CONTACT GEGEVENS

websitewww.ggdfryslan.nl
twitter@ggdfryslan
facebook/ggdfryslan

Statistieken

Deelnemers

125

Geslacht

Man 21%
Vrouw 40%
Overig 0%
Onbekend 39%

Gemiddeld aantal dagen

46

Leeftijd

18 - 25 jaar 2%
26 - 35 jaar 2%
36 - 45 jaar 6%
46 - 55 jaar 11%
56 - 65 jaar 29%
66 - 75 jaar 10%
76 - 85 jaar 1%
86 - 95 jaar 0%
96 - 100 jaar 0%
Onbekend 39%

Dry January 2023

Regio Fryslân
108 deelnemers
Individuele deelnemers
88 deelnemers
Deelnemers in team
20 deelnemers
Team de Droge Druppel gaat Door
4 leden
For fuck sake
3 leden
Team Nuchtere Fries
3 leden
moet kunnen
2 leden
Pluif
2 leden
Deen doet
1 lid
Toppers
1 lid
Fear the beer
1 lid
Evenniks
1 lid
Team Bijlsma
1 lid
Samen
1 lid
Wijzig instellingen voor chat