Brabant-Zuidoost

Voor veel mensen betekent alcohol gezelligheid en hoort het erbij. Het is echter raadzaam om op uw alcoholgebruik te letten. Op oudere leeftijd verdraagt het lichaam alcohol slechter dan op jonge leeftijd.

Dit komt omdat ouderen minder lichaamsvocht hebben en een relatieve toename van vet. Daarnaast werken bij veel ouderen de lever en nieren minder en neemt de lichamelijke weerstand af. Hierdoor leidt dezelfde hoeveelheid alcohol tot hogere bloedspiegels, lagere tolerantie en snellere intoxicatie en orgaanschade. Met andere woorden ouderen zijn over het algemeen eerder dronken en een kleine hoeveelheid alcoholhoudende drank kan soms al schadelijke gevolgen hebben.

Kijk voor meer info over ons alcohol beleid en voorlichting op www.ggdbzo.nl.

CONTACT GEGEVENS

websitewww.ggdbzo.nl
e-mailinfo@ggdbzo.nl
facebook/ggdbzo
twitter@ggdbzo

Mannen drinken meer dan 21 glazen per week, vrouwen 14!

In Zuidoost-Brabant drinken 37.000 volwassenen wekelijks te veel alcohol. Dit betekent dat mannen meer dan 21, en vrouwen meer dan 14 glazen drinken per week. GGD Brabant-Zuidoost roept daarom iedereen op om het alchoholgebruik op pauze te zetten. Het is makkelijker als je dit samen met anderen kunt doen. Doe je mee? We hopen dat je merkt dat minder alcohol drinken positief kan zijn, wie weet lukt het om ook na deze periode wat minder te drinken.

Meedoen? Meld je dan aan op voor IkPas. Met een polsbandje uit de online winkel laat je vrienden en familie zien dat je deelnemer bent.

Statistieken

Alle challenges

Deelnemers

29

Geslacht

Man 21%
Vrouw 79%

Gemiddeld aantal dagen

904

Leeftijd

18 - 25 jaar 5%
26 - 35 jaar 5%
36 - 45 jaar 8%
46 - 55 jaar 22%
56 - 65 jaar 22%
66 - 75 jaar 39%
76 - 85 jaar 0%
86 - 95 jaar 0%
96 - 100 jaar 0%
Wijzig instellingen voor chat