In navolging op het hoopvolle artikel 'Train je brein: extra vrolijk worden van water', presenteren we je een mooi waterrecept. Want water kan verrassend pittig uit de hoek komen. Dit recept past perfect bij een oosters gerecht.
Rozepeper
limoen-rozen-peperwater
Ingrediënten
Limoen 2 partjes
Sereh 1 stengel in lengte doormidden gesneden
Limoenblaadjes 6 stuks
Rozenwater 2 eetlepels
Rode peper ¼ in lengte gesneden rode peper met zaadjes
Kraanwater 1 liter
Bereidingswijze
• Knijp de limoenpartjes voorzichtig een beetje uit in de karaf en voeg daarna de partjes toe.
• Kneus de serehstengels door er met de achterkant van een mes op te tikken, zo komen de
smaakstoffen beter vrij.
• Doe hetzelfde met de rode peper, maar sla niet te hard met het mes op het vruchtvlees.
• Rol de limoenblaadjes op en tik er voorzichtig en zachtjes met de achterkant van een mes op.
• Vul de karaf verder met rozenwater, serehstengels, gekneusde limoenblaadjes en rode peper.
• Voeg wat ijsklontjes toe en vul de karaf met koud kraanwater.
Tip: Maak eens ijsklontjes met rozenblaadjes. Supereenvoudig en het staat erg mooi in de karaf.
Een heerlijk recept van Brabant Water.
279.357
deelnemers gingen je voor