Stoofpeertjes worden vaak bereid in rode wijn of zelfs in likeur. Dat kan nu natuurlijk niet tijdens je zwangerschap. Met dit recept kook je ze in bessensap. Minstens zo lekker! Het recept komt van foodblogger Judith.
Stoofperen maken van Gieser Wildeman peren
Dit type peer herken je aan zijn korte, brede vorm. Soms zijn ze ook wat meer rood van kleur dan bijvoorbeeld een Conference peer. Er zijn verschillende technieken. De peren worden het lekkerst als je ze lang kookt. Dan worden ze zacht en krijgen ze die typische structuur.
Je kunt stoofperen op verschillende manieren gebruiken
Wat dacht je bijvoorbeeld hiervan:
Judith: “Je koopt de bessensap gewoon in de supermarkt. Zelf gebruik ik het liefst een mix van zwarte bessensap en rode bessensap.” |
- Bij de stamppot
- Als dessert met een bolletje ijs of een beetje vla
- Bij het ontbijt met wat yoghurt en granola
- Als bijgerecht
- Wecken om ze langer te bewaren.
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 2 uur en 30 minuten
- Totale benodigde tijd: 3 uur
- 5 kilo Gieser Wildeman peren
- 500 ml bessensap
- 700 ml kokend water
- 1 kaneelstokje
- 3 kardemompeulen
- 4 el bruine suiker
- Grote, brede (gietijzeren) pan met deksel
- Schil de peren. Laat de steeltjes zitten.
- Zet de peren rechtop in de pan.
- Meng het kokende water en de suiker en voeg dit toe aan de peren.
- Giet vervolgens het sap erbij en daarna de kaneel en kardemom.
- Breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan.
- Draai het vuur laag en laat het geheel 2,5 uur stoven.
- Haal de peertjes voorzichtig uit de pan en zet dit apart.
- Haal de kardemom en kaneel uit de sap en kook het sap op hoog vuur in.
- Wordt het niet dik genoeg? Voeg dan extra suiker toe.
- Eet direct of bewaar in de koelkast.
279.357
deelnemers gingen je voor