Mmmmm...madeleines. Je weet wel die boterige cakejes met hun schelpachtige vorm met ribbeltjes. In dit geval krijgen de madeleines net dat beetje extra smaak door er wat GIMBER aan toe te voegen. Bakze!
Ingrediënten
- 180 g bloem
- 4 eieren
- 130 g griessuiker
- 20 g cassonadesuiker
- 5 g bakpoeder
- 180 g gesmolten boter
- 15 g honing
- 15 cl GIMBER
- Smelt de boter in de microgolfoven of in een steelpannetje en laat afkoelen.
- Meng de honing met de Gimber tot een siroop.
- Klop de eieren met de griessuiker en cassonadesuiker tot een luchtige massa.
- Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg een snuifje zout toe. Spatel het geheel onder de opgeklopte eieren.
- Voeg de gesmolten boter en de honig-gembersiroop toe.
- Meng alles goed door elkaar en laat het deeg afgedekt een nacht rusten.
- Verdeel de dag nadien het deeg over de vormpjes en bak ze eerst 5 minuten af in een voorverwarmde oven op 200°C. Verlaag daarna de temperatuur tot 170°C en bak nog 5 minuten.
279.357
deelnemers gingen je voor