Drank drinken en drugs gebruiken om jezelf op de been te houden. Een kwart van de jongeren doet het. Geen leuk nieuws om te lezen, maar wel de waarheid. En zo zijn er nog meer nieuwtjes die we met je willen delen.
Kwart jongeren gebruikt drank en softdrugs voor mentale klachten
Jongeren van 16 tot 34 jaar gebruiken in groten getale alcohol en softdrugs om om te gaan met mentale klachten, blijkt uit het #openup-onderzoek van 3Vraagt, HUMAN en MIND. In de afgelopen twee jaar heeft één op de vijf jongeren weleens alcohol gebruikt vanwege psychische problemen. En vijf procent gebruikt zo nu en dan wiet of hasj om te dealen met de mentale pijn.
Uit het onderzoek van ‘3Vraagt’, blijkt dat 21 procent alcohol of drugs heeft gebruikt om hun psychische problemen te vergeten. Jongeren geven verschillende redenen waarom ze naar deze middelen grijpen wanneer het niet goed gaat. Redenen zoals ‘even uit mijn hoofd zijn’, ‘me minder kak te voelen’, ‘negatieve gedachten te onderdrukken’ en ‘beter te kunnen slapen’, worden gegeven.
Lees het hele artikel hier
Word je sneller dronken in het vliegtuig?
Of je sneller dronken wordt is niet hard te maken. Het alcoholpromillage is in de lucht niet hoger, dan wanneer je op de grond drinkt. Wel heeft alcohol een ander effect zo hoog in de lucht. Door de lagere druk neemt je lichaam minder zuurstof op. Na een drankje kun je je daardoor sneller duizelig voelen. Doordat je je sneller dronken voelt, kun je je wel sneller dronken gedragen. En dat is nergens handig en zeker niet in een vliegtuig.
Lees het hele artikel hier
Dit gebeurt er met je lichaam als je de alcohol laat staan
Meer energie, een stralende huid, beter slapen, hogere concentratie…er kleven een heleboel voordelen aan het houden van een alcoholpauze. Wil je weten wat er de eerste week in je lichaam gebeurt en de daaropvolgende weken, maanden en hoe de zaken er vanbinnen voor staan na een paar jaar zonder alcohol?
Lees het hele artikel hier.
279.357
deelnemers gingen je voor