Omdat dit de laatste IkPas-nieuwsbrief is, hebben we een beetje een vakantiegevoel. Een weekendrecept wordt dan als vanzelf een vakantierecept. En in de vakantie houden we van lekkker, makkelijk en toch enigszins gezond. Daarom valt dit eenpansgerecht in de smaak: gele courgetti met miso-garnalen. We hebben dit recept geleend van culinea.nl. De foodblog van foodlover Hanneke de Jonge. Maak, eet en geniet.
Ingrediënten
1 gele courgette
40 gr geklaarde boter
1 el miso
200 gr rauwe garnalen
1 lente-ui, in dunne ringen
1 el gehakte korianderblaadjes
2 tl sesamzaadjes
Bereidingswijze
-Draai spaghetti van de courgette met een spiralizer.
-Laat de boter smelten in een wok en voeg de miso toe, meng dit goed door elkaar.
-Doe dan de garnalen erbij en bak ze op hoog vuur in een paar minuten tot ze mooie roze zijn.
-Meng als laatste de courgetti erdoor, dit heeft maar een minuutje nodig.
-Serveer het in diepe borden of kommen en bestrooi met de lente-ui, korianderblaadjes en sesamzaadjes.
Hanneke de Jonge is opgegroeid tussen de potten en pannen. Haar ouders hadden diverse horecabedrijven dus Hannekes smaakpapillen werden regelmatig culinair getest. Ze behaalde diverse horecadiploma's, maar koos uiteindelijk toch voor een iets minder hechtische (kantoor)baan. En toch; het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Inmiddels houdt Hanneke zich intensief bezig met haar kookpassie. Kijk voor meer mooie recepten op culinea.nl.
279.357
deelnemers gingen je voor