Home > actueel > de-trends-in-drinken-2025

De trends in drinken 2025

De trends in drinken 2025

We zijn al een eindje op weg in 2025, maar het is nooit te laat om de trends te bespreken op het gebied van drankjes in de meest brede zin van het woord. 

Economisch drinken

Niet alleen je boodschappen en andere vaste lasten zijn duurder geworden, ook 'een drankje doen' is geen goedkoop tijdverdrijf. Die prijsstijging blijft ook in 2025 een belangrijk thema. Wat betekent dit in de praktijk? Experts denken dat consumenten en bars een grens hebben bereikt qua 'drinkflatie'. Men voorspelt een toename van happy hours of eenvoudigere, kleinere drankjes om prijzen laag te houden.

Op smaak

Wereldwijde smaken en kruiden, zoals kurkuma, steranijs en koriander, zijn dit jaar extra populair. 

Voorbij de mocktail

Alcoholvrije dranken zijn inmiddels mainstream. In plaats van een simpele 'mocktail' worden meer verfijnde, premium drankjes verwacht. Daarnaast zullen alcoholvrije foodpairings steeds populairder worden (bij foodpairing combineer je eten en drinken op basis van hun smaakprofielen om een optimale smaakervaring te creëren). 

Zebradrinken

Geen zin in een heftige kater de volgende dag? Veel drinkers wisselen steeds vaker af tussen alcoholische en non-alcoholische dranken, als onderdeel van een gematigde levensstijl. Deze trend (die al veel langer bestaat) noemen we nu 'zebradrinken' of 'zebra striping'.

Voor de show

'Multi-sensory' is het modewoord van 2025: denk aan cocktails met geuren, visuals of interactieve elementen zoals rijdende drankkarren.

Bron: eurocave.nl

298.000

deelnemers gingen je voor