Home > actueel > de-relatie-tussen-alcohol-en-bierbuik

De relatie tussen alcohol en bierbuik

De relatie tussen alcohol en bierbuik
Een bierbuik. Is dat echt iets? In die zin: komt zo’n ferme buik inderdaad door het drinken van alcohol? Hier lees je hoe en wat. Mannen en hun buikjes. Ze zijn er in vele soorten en maten en een en ander ligt begrijpelijkerwijs best gevoelig. Laten we vooropstellen dat niemand vraagt om een flinke buik. Zoiets bouwt zich in de regel gestaag op en op een dag hangt je broekrand onder je buikrand. Onder de vele verschillende soorten buiken bevindt zich de ‘bierbuik’. Een bierbuik krijg je niet zozeer van het bier dat je drinkt. De grote boosdoener is het snaaien dat ermee gepaard gaat. Goede bodem houden Omdat je naast bier drinken, ook moet eten, krijg je extra veel calorieën binnen. En dat eten, mits gezond, heeft je lichaam keihard nodig. Maar die extra dosis lege calorieën, daar zit je lichaam helemaal niet op te wachten. Het teveel aan energie dat je lichaam binnenkrijgt dankzij snacks en alcohol, wordt opgeslagen in vet. Daar komt nog bij, dat alcohol het proces van de afbraak van vet remt. Dat is dus dubbel verliezen.
Calorieën en bier -Een glas bier bevat 113 calorieën -Een flesje bier bevat 135 calorieën -Een blikje bier bevat 149 calorieën Let op: dit verschilt wel per biersoort. Light bieren bijvoorbeeld, bevatten minder calorieën dan de reguliere bieren.
Allemaal naar de buik Dat overtollige vet wordt bij mannen veelal opgeslagen in de buik. Bij vrouwen zien we die vetopslag eerder terug in de heupen, bovenbenen en armen. Ook niet fijn, maar buikvet is daarnaast gevaarlijk vet. Buikvet verhoogt, meer dan vet op de heupen en billen, het risico op welvaartsziekten zoals diabetes, kanker, hart- en vaatziekten. Daarom: je biertje inruilen voor een watertje zo nu en dan kan geen kwaad. Dat scheelt behoorlijk aan bitterballen.  

279.357

deelnemers gingen je voor