Drie IkPas-deelnemers deelden via e-mail hun favoriete non-alcoholische drankje met ons. Want ook, of juist, tijdens je droge reis heb je behoefte aan een fijne vervanger. Ook op Facebook ontvingen we heel veel mooie recepten. Probeer ze eens uit en wie weet, raak jij er net zo aan verslingerd als de creatieve deelnemers die het recept deelden. Proost!
Dit is de favoriete mocktail van Naomi van Oosterhout:
- Was de basilicumblaadjes, schud ze droog en doe ze in een karaf. Houd enkele blaadjes apart voor de garnering.
- Was de komkommer en snijd deze in schuine dunne schijven. Voeg de komkommer toe aan de basilicumblaadjes.
- Was en halveer de pruimen, verwijder de pit en snijd de pruimen in partjes. Was en halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in fijne schijven. Doe het gesneden fruit ook in de karaf.
- Vul aan met druiven- en appelsap en laat het minstens 1 uur trekken in de koelkast.
- Neem de karaf uit de koelkast, giet de mocktail met een paar ijsblokjes en de stukken fruit in 4 glazen, garneer met de verse basilicum en serveer. Tip: voeg er eventueel een klein beetje sprite aan toe.
- 1 limoen in schijfjes
- 2 passievruchten
- 1 steranijs
- 650 ml druivensap wit
- 200 ml water koolzuurhoudend
- 75 ml passievruchtsiroop
- 75 ml limoensap (vers)
- Takjes munt (vers)
- IJsblokjes en een grote karaf
- Vul een grote karaf met ijsblokjes. Voeg de schijfjes limoen, het vruchtvlees van de passievruchten en steranijs toe. Schenk het druivensap, het sodawater, de passievruchtsiroop en de limoensap erbij. Roer alles even kort.
- Serveer de karaf met enkele glazen vol ijsblokjes en wat extra garnering van takjes verse munt in elk glas.
279.357
deelnemers gingen je voor