Home > actueel > alcoholvrije-spooms

Alcoholvrije spooms

Alcoholvrije spooms
Niets zo feestelijk als een spoom tussen de gangen van jouw zelfgemaakte feestelijk diner voor vrienden door. Oorspronkelijk is het drankje bedoeld om de smaak te neutraliseren, maar het is ook gewoon een leuk tussengerechtje. Vaak bestaat een spoom uit een bol citroensorbetijs overgoten met champagne of prosecco, maar je kunt ‘m ook heel goed alcoholvrij maken! Hier drie feestelijke recepten voor een heerlijke alcoholvrije spoom. Cheers! Eenvoudige citroenspoom Ingrediënten: citroensorbetijs, Dubbelfris druif/citroen. Bereidingswijze: koel hoge champagneglazen  in de koelkast. Schep een ruime bol citroensorbetijs in de glazen en overgiet met Dubbelfris in de smaak druif/citroen. Perenspoom Ingedriënten: 3 peren, halve citroen, 500 ml appelsap, fles Seven up, takjes munt. Bereidingswijze: Koel champagneglazen. Schil de peren en snijd in stukjes. Pers de citroen uit. Kook de peren met het citroensap, appelsap en 2 blaadjes munt 15 minuten  op laag vuur. Laat volledig afkoelen. Pureer het mengsel in de blender of keukenmachine, schep het in een diepvriesdoos en zet die 2 uur in de diepvries. Af en toe omschepppen. Pureer de halfbevroren perensorbet na 2 uur met een staafmixer om te voorkomen dat er grove ijskristallen ontstaan. Laat de perensorbet in 5-10 min. iets zachter worden. Schep in elk glas een bolletje perensorbet en schenk er Seven up op. Garneer met de rest van de munt. Tip: Zitten er ijskristallen in de spoom? Dan is het ijs niet vaak genoeg doorgeroerd tijdens het bevriezen. Het probleem is op te lossen door de spoom alsnog goed door te roeren met een vork of er met een staafmixer doorheen te gaan. Zet de spoom daarna nog een kwartier terug in de diepvries. Aardbeienspoom (ook leuk voor kinderen!) Ingedriënten: 250 gram aardbeien, 50 gram suiker, ¼ liter alcoholvrije rode wijn, fles Jip & Janneke bubbelsap aardbei (Hema) Bereidingwijze: was de aardbeien en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier. Verwijder daarna de kroontjes. Leg de aardbeiden in een goed schoongemaakte plastic bewaardoos of glazen schaal ( gebruik geen metaal!). Strooi de suiker eroverheen en daarna de alcoholvrije wijn. Laat maximaal 2 uur marineren in de koekast. , anders verliezen de aardbeien hun kleur. Laat ze aardbeitjes uitlekken in een vergiet. Vul nu gekoelde champagneglazen met de bubbelsap en laat voorzichtig de aarbeien erin zakken.

279.357

deelnemers gingen je voor