Home > actueel > aardbeiensmoothie-met-een-vleugje-vanille

Aardbeiensmoothie met een vleugje vanille

Aardbeiensmoothie met een vleugje vanille
Heb je net lekker bewogen? En nu zin in iets verfrissends? Dan heeft foodblogger Judith de perfecte smoothie-tip voor jou. Maak in een handomdraai deze smoothie met aardbeien én vanille en je kunt er weer tegenaan. Een aardbeien smoothie maken is echt hartstikke gemakkelijk. Ik kan het bijna niet eens een recept noemen. Zoals je ziet, is het letterlijk 1 stap. Is dat makkelijk of is dat makkelijk :-)? Ik maakte een aardbeien smoothie met een kleine twist: ik voegde er wat vanille aan toe. De friszoete smaak van aardbeien en de volle vanillesmaak vormen een perfecte combinatie. Deze smoothie is hartstikke verfrissend en ook nog eens gezond. Eet het als lekker verkoelend tussendoortje vol vitamine C of als dessert. En je leest het goed: smoothies kun je het beste eten, met een lepel. Dan geniet je er langer van én het is beter voor je spijsvertering. Ik gebruikte zelf amandelmelk, omdat ik die ondertoon van amandelen lekker vind combineren met de aardbeien. Uiteraard kun je de melksoort gebruiken die je zelf het lekkerst vindt.
Tip: “Heb je het vanillestokje uitgeschraapt? Gooi het niet weg, maar gebruik de lege vanillepeul om zelf vanille-extract te maken. Ik heb standaard een flesje in mijn koelkastdeur staan waar ik alle lege vanillepeulen in gooi.”
Ingrediënten 400 gram aardbeien (ontdaan van kroontje) 200 ml magere yoghurt 150 ml amandelmelk (of andere melk naar keuze) 1 vanillestokje Benodigdheden Blender of staafmixer Instructies Snijd de vanillepeul in de lengte doormidden en schraap met een klein mesje de vanille eruit. Combineer de vanille met de aardbeien, melk en yoghurt en pureer tot een smoothie. Eet smakelijk!
Dit is Judith Judith de Groot-Pagrach (35) heeft een goedlopende foodblog waar ze al haar recepten deelt. Daarbij houdt ze rekening met verschillende doelgroepen. Van veganist tot zwangere en alles wat daartussen zit: iedereen kan voor inspiratie terecht op myfoodblog.nl. Ook spraken we Judith onlangs uitgebreid over haar foodblog. Het interview lees je hier.
Foto: Jerôme de Groot & Judith de Groot-Pagrach  

279.357

deelnemers gingen je voor