Home > actueel > zo-maak-je-een-verse-alcoholvrije-teatail

Zo maak je een verse alcoholvrije Teatail

Zo maak je een verse alcoholvrije Teatail
Iedere week bedenkt Teastreet een prikkelend theerecept speciaal voor IkPas. Deze week presenteren we een heerlijke verse (alcoholvrije) Tea cocktail -Teatail-. Bijna alle theesoorten zijn geschikt voor het maken van ijsthee als basis voor je Teatail, zowel zwart, groen, wit, oolong, kruiden als rooibos. Lees en leer hoe jij zelf thuis de blits maakt met een Teatail. Benodigdheden:
  • Losse blad thee (ongeveer 10 gram per liter)
  • Karaf/glazen dispenser
  • Papieren filters maat L
  • IJsklontjes (bij bereiding met warme thee, snelle methode)
  • Andere handige ijsthee-bereiders: Magic Tea maker, Kinto ijsthee kan, Blomus Teajay
Bereiding ijsthee als basis van de Teatail: Snelle methode:
  • Verdubbel de geadviseerde dosering thee in het filter; de thee wordt uiteindelijk verdund door de ijsklontjes, daarom moet je de thee extra sterk bereiden met een dubbele hoeveelheid losse blad thee.
  • Zet de thee op de gebruikelijke wijze (let op, bij groene en witte thee in water van max 80°C).
  • Schenk de warme thee uit over een beker/kan ijsklontjes of plaats de Magic Tea Maker met hete thee op een beker met ijsklontjes.
Cold brew methode: IJsthee op basis van zwarte, groene of witte thee krijgt de beste smaak bij bereiding met de cold brew-methode. De thee moet minimaal zes uur trekken in koud water.
  • Doe de losse blad thee in het filter (ongeveer 3 gram per 250ml).
Voor grote hoeveelheden kan je een dispenser met koud water vullen. Vul papieren filterzakjes maat L met losse thee. Knoop de zakjes dicht, doe ze bij het water.
  • Laat de thee een nacht trekken in koud water in de ijskast.
  • Schenk de verse ijsthee uit in een mooi glas.
  • Maak de Teatail compleet met een stuk fruit, een stukje verse gemberwortel op de rand van het glas of een takje rozemarijn of munt in het glas.
Onze favorieten als basis voor een Teatail: Zwarte T – Old school earl grey Groene T – Crispy morning Herbal – Summer in the city