Home > actueel > water-met-pittig-rozenwater

Water mét: pittig rozenwater

Water mét: pittig rozenwater
In navolging op het hoopvolle artikel 'Train je brein: extra vrolijk worden van water', presenteren we je een mooi waterrecept. Want water kan verrassend pittig uit de hoek komen. Dit recept past perfect bij een oosters gerecht. Rozepeper limoen-rozen-peperwater Ingrediënten Limoen 2 partjes Sereh 1 stengel in lengte doormidden gesneden Limoenblaadjes 6 stuks Rozenwater 2 eetlepels Rode peper ¼ in lengte gesneden rode peper met zaadjes Kraanwater 1 liter Bereidingswijze • Knijp de limoenpartjes voorzichtig een beetje uit in de karaf en voeg daarna de partjes toe. • Kneus de serehstengels door er met de achterkant van een mes op te tikken, zo komen de smaakstoffen beter vrij. • Doe hetzelfde met de rode peper, maar sla niet te hard met het mes op het vruchtvlees. • Rol de limoenblaadjes op en tik er voorzichtig en zachtjes met de achterkant van een mes op. • Vul de karaf verder met rozenwater, serehstengels, gekneusde limoenblaadjes en rode peper. • Voeg wat ijsklontjes toe en vul de karaf met koud kraanwater. Tip: Maak eens ijsklontjes met rozenblaadjes. Supereenvoudig en het staat erg mooi in de karaf. Een heerlijk recept van Brabant Water.