Door Noreen

Daar sta ik dan, hossend in de kroeg met twee biertjes in mijn hand en de volgende biertjes zijn alweer in aantocht. Als Brabantse ben ik een echte carnavalsliefhebber en ga ik een aantal dagen vol op in het feestgedruis. Leven doe ik die paar dagen op bier en vette hap. De IkPas periode begon wat dat betreft op een heel goed moment zo net na de carnaval, want mijn lijf schreeuwde echt om een gezonde periode zonder alcohol!

Ik heb me aangemeld en wilde mezelf uitdagen om 40 dagen geen alcohol te drinken. Nu is het zo dat ik vooral een weekenddrinker ben. Op vrijdag, zaterdag en zondag, maar af en toe sloop er ook wel een borreltje in het midden van de week erin. Hoog tijd dus om weer eens aardig te zijn voor mijn lijf.

In de supermarkt heb ik van alles ingeslagen; sapjes, frisdranken, water met smaakjes en alcoholvrij bier. Om toch een beetje een “gezellig” gevoel te hebben, schenk ik de drankjes in het eerste weekend in een champagneglas. Het oog wil ook wat toch?

Inmiddels zijn we 36 dagen verder en eigenlijk is deze periode voorbij gevlogen. Naar mijn idee ziet mijn huid er stralender uit en voelt het alsof ik meer energie heb. Ik merkte ook dat mijn dromen heel erg levendig werden. Iedere ochtend vertelde ik mijn man wat ik nu weer allemaal meegemaakt had. Grappig detail is dat in heel veel dromen ik heel bewust was over mijn alcoholvrije periode. Ik droomde bijvoorbeeld dat ik uit eten was en het restaurant port aanbevool bij een gerecht. Ik wilde niet, maar toch werd het ingeschonken. Uiteindelijk heb ik mijn port gedronken, maar toen ik wakker werd voelde ik me zo ontzettend schuldig dat ik me hiertoe heb laten verleiden. Gelukkig heb ik in reallife wat meer ruggengraat.

Er zijn natuurlijk wel wat momenten geweest, dat ik liever een wijntje had gedronken dan een frisje, maar moeilijk was het zeker niet. Na de IkPas periode ga ik echt wel weer een wijntje drinken in het weekend, maar ik wil daar wel bewuster mee omgaan. Dus niet met z’n tweetjes in één avond een fles leegdrinken, maar het over het weekend verspreiden. Ook wil ik bij ieder glas alcohol een glas water drinken. Volgend jaar doe ik zeker weer mee, sterker nog, ik denk dat ik over een half jaar een eigen IkPas-periode in ga lassen!