Gemeente Dongen doet mee aan IkPas

Ikpas in de Gemeente Dongen

Gemeente Dongen ondersteunt de uitgangspunten van het Nationaal Preventieakkoord, dat gezond gedrag stimuleert. Gezondheid is hierin veel meer dan de afwezigheid van ziekte; het is de balans tussen verschillende levensgebieden waarbij veerkracht een belangrijke rol speelt. De nadruk ligt op veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen of ziekte. Via het Lokaal Preventieakkoord werken we in Dongen, samen met een groot aantal partners, aan de gezondheid van onze inwoners.

Een gezonde leefstijl draagt bij aan een goede gezondheid en het welbevinden. Door een gezonde leefstijl worden ziekten voorkomen, blijven mensen zelfredzaam en kunnen ze mee blijven doen. Uit de cijfers blijkt dat middelengebruik (alcoholgebruik en roken) een aandachtspunt is voor de doelgroep 55+ ers in Dongen. Daarom wordt er via de IkPas campagne ingezet om het alcoholgebruik tijdelijk op pauze te zetten.

Heel de gemeente Dongen gaat in de maand mei 2022 de uitdaging aan om 30 dagen het alcoholgebruik op pauze te zetten. IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Je wordt je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, je doorbreekt je vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend. Maar dat zijn niet de enige effecten van meedoen met IkPas. Veel deelnemers ervaren ook lichamelijke voordelen. Zo voelt 62% zich bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. Klinkt goed toch? Doe ook mee!

Contact gegevens

0629425200

Meld je hier aan voor de regionale challenge van de gemeente Dongen!

Doe mee

Deelnemer statistieken Dongen
Statistieken van Dry January 2023

Leeftijd

18 - 25 jaar 0%
26 - 35 jaar 0%
36 - 45 jaar 0%
46 - 55 jaar 0%
56 - 65 jaar 0%
66 - 75 jaar 0%
76 - 85 jaar 0%
86 - 95 jaar 0%
96 - 100 jaar 0%

Geslacht

0%
0%
0%
0%

Deelnemers

2

Gemiddeld aantal dagen

31

Deze gemeenten doen ook mee aan IkPas:

Wijzig instellingen voor chat