Gemeente Reusel-De Mierden doet mee aan IkPas

Gemeente Reusel-De Mierden

Dertig of veertig dagen geen alcohol drinken, fris de lente in, een maandje detoxen. IkPas is een uitdaging voor jezelf, om te kijken wat een maand zonder alcohol voor je kan betekenen. Ons college van burgemeester, gemeentesecretaris en drie wethouders doet al jaren mee. En ook dit jaar laten zij de alcohol 30 dagen staan!

Doe mee!

Onze gemeente kent een bloeiend gemeenschapsleven, waarbij het gebruikelijk is om samen gezellig wat te drinken. Roep daarom je vrienden, collega’s, vereniging of familie dus op om mee te doen! Zo kun je elkaar op lastige momenten steunen. Voor ouders is het een mooie kans om het goede voorbeeld te geven aan hun kinderen. Zo kun je op een andere manier het gesprek aangaan over de voor- en nadelen van alcohol in ons dagelijks leven.

Gewoonte doorbreken

We zijn ons er niet bewust van dat we bij steeds meer gelegenheden alcohol drinken. Het gaat vrijwel zonder nadenken; tijdens het eten, voor het slapengaan, bij de vrijdagmiddagborrel en voor de buis bij een voetbalwedstrijd. En als je niet meedrinkt, wordt dat ervaren als ongezellig. IkPas wil deze gewoonte doorbreken. Dat is met het oog op onze voorbeeldfunctie voor de jeugd belangrijk. Deelnemers die al eerder aan deze actie deelnamen, gaven aan dat ze niet alleen minder zijn gaan drinken. Ze voelden zich tijdens de IkPas-maand ook fitter en sliepen beter. Daarnaast verliezen mensen soms gewicht en de conditie van de lever herstelt.

IkPas bandje

Om te laten zien dat je meedoet, kun je een blauw IkPas bandje dragen. Je kunt dit bandje gratis ophalen bij de balie van het gemeentehuis (zolang de voorraad strekt).


CONTACT GEGEVENS

email: gemeente@reuseldemierden.nl
website: www.reuseldemierden.nl
facebook: /gemeentereuseldemierden
twitter: //gemeenteRDM
instagram: /gemeenterdm
telefoonnummer: 0497-650650

Doe mee als
deelnemer

Inschrijven

Doe mee als
ambtenaar

Inschrijven
Deelnemer statistieken Reusel-De Mierden
Aantal deelnemers
29 deelnemers
Aantal dagen
30 dagen: 14 deelnemers (48.28%)
40 dagen: 15 deelnemers (51.72%)
Verhouding geslacht
Aantal mannen: 8 deelnemers (27.59%)
Aantal vrouwen: 21 deelnemers (72.41%)
Overig: 0 deelnemers (0%)
Leeftijd
18-25 jaar: 2 deelnemers
26-35 jaar: 4 deelnemers
36-45 jaar: 2 deelnemers
46-55 jaar: 5 deelnemers
56-65 jaar: 10 deelnemers
66-75 jaar: 6 deelnemers
76-85 jaar: 0 deelnemers
86-95 jaar: 0 deelnemers
96-100 jaar: 0 deelnemers

Deze gemeenten doen ook mee aan IkPas:

Wijzig instellingen voor chat