Iets meer dan 3 weken geleden begon ik aan de IkPas challenge. Vind ik het moeilijk om mijn wijn te laten staan? Ik kan nu wel zeggen dat ik het niet moeilijk vind. Het gaat prima zo maar dat wil niet zeggen dat ik het helemaal fantastisch vind. Ik kan niet iets benoemen wat zò te gek is om mijn wijntje voorgoed vaarwel te zeggen…

De hamvraag: Ga ik als de challenge afgelopen is door met passen? Nee! Met een uitroepteken dus het mag als luid gelezen worden.

IkPas heeft me gebracht dat er een patroon is doorbroken. Het heeft me bewust gemaakt wat alcohol voor effect heeft op mijn dagelijks bestaan. Juist nu ik dit weet ga ik straks nog meer genieten. Ik ben me nog bewuster van het feit dat mijn glas rode wijn een luxeproduct is.
Natuurlijk is thee prima te drinken en lest bronwater mijn dorst. Met een 0.0 biertje is het goed weekend vieren, maar…geen enkele ander drankje kan me zo verroeren als rode wijn.
De smaak, de geur, de allereerste slok en het alcoholpercentage…alles klopt. Het is een ervaring, een beleving, een feestje in een glas. Zo ga ik dat na de challenge nog meer beleven. Ik heb er nu al zin in.

Ik begon twee dagen eerder aan de 30 dagen challenge dus op Goede Vrijdag, als ik er meer dan 30 dagen op heb zitten, mag ik van mezelf weer een glaasje inschenken. Goede Wijndag heb ik deze dag genoemd! Voor de gelegenheid staat al een flesje klaar.
Ik ben blij dat ik mee heb gedaan met IkPas, want op eigen kracht had ik het niet gedaan. Op dat leuke feest was ik zeker weten wel `aan de wijn` gegaan. En had ik toen het die ene dag allemaal niet zo leuk verliep, absoluut dat wijntje ingeschonken.

IkPas is een beste dikke stok achter mijn deur want nu ik het publiekelijk heb gemaakt, ben ik eigenwijs genoeg om vol te houden tot het bittere eind. Nog even volhouden! Volgend jaar doe ik gewoon weer mee. 11 maanden op 1 maand af…of andersom 😉

Iedereen die meegegaan heeft wil ik van harte feliciteren. Misschien vond je het moeilijk, je hebt het maar wel mooi gedaan. En ook al heb je halverwege toch een glas genomen; je hebt het in ieder geval geprobeerd. Voor de ene persoon een eitje en voor de ander een dagelijkse strijd.
Ik ben trots op jou en op mezelf. Bedankt voor het mee- passen en de leuke reacties op mijn blogs. Wellicht tot een volgde keer?Voor nu bedankt voor het lezen en voor straks: Geniet en drink met mate(n)

Mareike Withaar (33) is getrouwd met Fermon en heeft drie kinderen. Haar grote passie is kinderboeken schrijven. In 2015 verscheen haar eerst boek, Koning Bolwang, en in 2016 volgde in samenwerking met 46 basisschoolkinderen het tweede, Siebe en de Kletskousjes.