Pauzeren laat wallen (bijna) verdwijnen

We strooien graag met de voordelen van pauzeren. Dus lees je geregeld over beter slapen, meer energie, afvallen en bijvoorbeeld geld overhouden. Waar we ook dol op zijn, is het effect van een alcoholpauze op je looks. Je huid en je haar varen namelijk ook wel bij een maand of langer geen alcohol drinken.

Slecht slapen, roken, getuur naar je beeldscherm, stress, genen en alcohol: allemaal voorbeelden van oorzaken die wallen in de hand (kunnen) werken. En laat je met een alcoholpauze nu al twee van deze oorzaken kunnen wegstrepen. Want door geen alcohol te drinken, slaap je vaak ook beter.

Alcohol & wallen

Waarom het drinken van alcohol wallen in de hand werkt, zit zo: alcohol heeft de eigenschap om vaatjes in de huid uit te doen laten zetten. En omdat de huid onder de ogen erg dun is, schijnen deze vaatjes door de huid en spreken we van wallen. Je wordt dus echt knapper van een alcoholpauze : ) Bron: msn.com.

Meer tips tegen wallen

-Zorg voor ongeveer 8 uur slaap per nacht, zodat het lichaam voldoende tijd heeft om afvalstoffen te verwerken en huidcellen te vernieuwen.

-De afvoer van vocht en gifstoffen uit het lichaam is optimaal bij een goede hydratatie, drink daarom voldoende water (minimaal anderhalve liter per dag.

-Eet gezond en matig met suiker en zout.

-Koel de huid met de bolle kant van een lepel, een koud washandje of vochtige en afgekoelde theezakjes.

– Door het masseren van het gebied onder de ogen stimuleer je de vochtafvoer.

-Smeer dagelijks met een goede oogcrème (houd de huid soepel).

-Vergeet aambeienzalf en vaseline (er wordt beweerd dat deze crèmes werken), maar leg liever kouden plakjes komkommer of aardappel op je ogen. Dit hydrateert de huid.

-Gebruik iedere dag een zonnebrandcrème, ook onder de ogen, om zonschade te voorkomen. Bron: dokterfrodo.nl.

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat