We zitten alweer in de laatste week van onze challenge!  Time flies, when you’re having fun. Ondanks de belofte die we allemaal hebben gemaakt zo’n 35 dagen geleden, hebben we dus toch fun gehad!

Ik las in deze laatste dagen een spreuk: het gaat niet om de finish die je hebt behaald, maar om de route die je hebt afgelegd. Die is voor mij wel van toepassing op de afgelopen alcohol-vrije periode, het waren weken van zelfreflectie, bewustwording, ontdekking en verrijking. Een korte periode waarin je er zelf voor kiest om niet te drinken, levert veel discussies op en laat jezelf maar ook anderen bewuster nadenken over alcoholgebruik. Het waren geen zware weken, maar ik kijk toch wel regelmatig naar mijn rustende flessen rood en wit en het laagje stof op mijn wijnglazen.

Gisteren ontdekte ik dat mijn challenge nog ietsje langer gaat duren. Wijn drinken, dat doe ik alleen in het weekend. Nu valt 9 april op een zondag, maar ik zag gisteren dat onze challenge een ‘tot en met’ 9 april challenge is… Vrijdagmiddag 14 april, vijf uur, dát is voor mij hét moment. De voorpret begint dan al op vrijdagmorgen de 14e, dan mag ik er alvast een flesje uitkiezen. Mijn familie kijkt er geloof ik ook naar uit, ik kreeg van de week nog een uitroep “is het nou nóg niet afgelopen?”

Het is bijna afgelopen!

Voor onze laatste dagen heb ik nog een mooie: “Een meisje en een glaasje wijn genezen alle nood. En wie niet drinkt en wie niet kust, die is zo goed als dood”. Hou nog even vol en alvast proost voor de 10e!

Ine Woudstra woont in Silvolde, in de Achterhoek. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen & twee hondjes en werkt fulltime als accountmanager bij Bartiméus.