40 dagen zonder alcohol

Meld u aan en daag familie, vrienden, collega’s, buren, vereniging etc. uit ook mee te doen!

Met de actie ’40 dagen zonder alcohol’ kunt u ervaren wat alcohol voor u betekent en wat u ervan merkt als u veertig dagen geen druppel alcohol drinkt. Meld u vandaag nog aan en daag familie, vrienden, collega’s, buren, vereniging etc. uit ook mee te doen!

De actie ’40 dagen zonder alcohol’ is een initiatief van zorgcentrum Malderburch en gezondheidscentrum De Kroonsteen – De Vuursteen. De actie wordt gesteund door de gemeente Heumen, gemeente Mook en Middelaar en IkPas.

Voor het laatste nieuws over ’40 dagen zonder alcohol’ kijk op onze Facebook pagina of website.

Aanmelden

Heeft u nog geen IkPas account? Meld u dan vandaag nog aan met onderstaand formulier.

Ei lof joe... ... Lees meerLees minder

“Lees nu je bericht! Goeoeoed... Druk met niks eigenlijk. Vol hoofd. Soort van herfst in april. Kom even nergens toe. Gaat over. Natuurlijk. Als de zon weer schijnt. Na Pasen. Hier vanmorgen dikke hagelstenen. Bij jou ook? 40 dagen zonder alcohol Heumen / Mook & Middelaar is mij goed bevallen. 10 april gevierd dat we die 40 dagen zonder alcohol goed hebben doorstaan. Ja, met een glaasje. Niks overdreven… Nou ja, volgens de wet van die dranktest wel. Volgens mijn standaard: ‘Gewoon. Gezellig.’ En, wat denk je? Klote geslapen. Tot een uur of vier liggen hanewaken. Was wel een prachtige maan. Helder. Had geen puf om eruit te gaan en iets anders te gaan doen. Na een tijdje wordt zo'n heldere maan, die zogenaamd zo vrolijk schijnt, toch ietwat irritant. Fijne Pasen. Ei lof joe! Morgen nog ‘een paar glaasjes’ en dan weer tot vrijdagavond niks! Net zo relaxt!”

Bekijk op Facebook

13 april 2017

Beste deelnemer,

Het zit erop, missie volbracht!
Bent u zich ook meer bewust geworden van uw alcoholgebruik? Heeft u het ‘gehaald?’
Even een applausje voor onszelf?

U bent, met veel andere deelnemers, 40 dagen bewust bezig geweest met het (tijdelijk) achterwege laten van de oh zo heerlijke alcoholische drankjes. Was het een makkie? Of een uitdaging?
Veel mensen hebben 40 dagen geen druppel gedronken. Chapeau! Anderen hebben soms toegegeven aan de verleiding maar hebben zich dapper herpakt. Een enkeling vond het echt lastig en is voortijdig afgehaakt. Jammer, maar het geeft in elk geval stof tot nadenken en misschien lukt het volgend jaar wel!

We ontvingen van een deelnemer onderstaande reactie per mail: “De actie verliep voorspoedig, geen druppel alcohol gedronken. Ik voel mij er goed bij. Vóór de actie dronk ik elke dag een flesje bier, in het weekend twee tot drie flesjes per dag. Het werd een gewoonte. De actie heeft mij bewust gemaakt van die gewoonte en die doorbroken! Ik slaap goed. Mijn voornemen is om na de actie dat biertje op door-de-weekse-dagen te laten staan.”

Tijdens de slotbijeenkomst, maandag 10 april in De Muse in Malden, hoorden we geluiden van gelijke strekking; doorbreken van de gewoonte, bewustwording, de positieve effecten én de goede voornemens. Ook de moeilijke momenten en de ‘foutjes’ werden openhartig met elkaar gedeeld.
Dit was de vijfde actie. Verschillende deelnemers doen al vijf jaar mee. Hun ervaring is dat het elk jaar makkelijker wordt om mee te doen én het vol te houden. Ook heeft het hen er meer bewust van gemaakt, dat alcohol schadelijk is voor je gezondheid.

Ik deed voor de tweede keer mee, vond het een makkie, want ik ben geen grote drinker. Door de week zelden, maar met een feestje of lekker uiteten lust ik graag een glas. Afgelopen 40 dagen heb ik ervaren dat een feestje of etentje op ‘fris’ ook leuk is en net zo gezellig! Voor mij een goede reden om kritisch te blijven op mijn alcoholgebruik en vooral te blijven matigen.

Binnenkort evalueren we deze actie en worden er ook alweer plannen gemaakt voor volgend jaar. Als u suggesties, wensen of tips voor ons hebt, laat u ons dat dan per omgaande weten?

Fijn voor u, dat u ook hebt meegedaan.
Veel succes met uw goede voornemens.
Doet u weer mee in 2018? Ik wel!

Hartelijke groet, ook namens het hele team,

Ingrid de Jong
Gezondheidscentrum De Kroonsteen - De Vuursteen
... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

IkPas 30 dagen aftelklok

nog


IkPas 40 dagen aftelklok

nog

 
188 deelnemers