Gemeente Midden-Delfland

Op steenworp afstand van Den Haag en Rotterdam ligt een gemeenschap waar landschap en natuur de boventoon voeren. Waar kwaliteit van leven, rust en ruimte de norm zijn. Waar mensen elkaar kennen en helpen. Dat is Midden-Delfland.

Inwoners en ondernemers pakken er het initiatief en geven de dorpen Den Hoorn, Maasland en Schipluiden hun identiteit. Scholen bieden kinderen eigentijds onderwijs. Duurzame land- en tuinbouw en recreërende bezoekers brengen de gemeenschap economische kracht.

Waar mogelijk versterkt en versnelt de gemeente Midden-Delfland initiatieven uit de gemeenschap. Ook staat zij mensen bij die niet op eigen benen kunnen staan. Buiten de gemeentegrenzen stimuleert ze samenwerking met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Zo verbindt de gemeente het authentieke platteland met het verlangen naar natuur, cultuur en ontspanning vanuit de steden.

In 2008 verwierf Midden-Delfland als eerste gemeente in Nederland het Cittaslow-lidmaatschap. Dit wereldwijde keurmerk wordt toegekend aan gastvrije gemeenten die een duurzame samenleving nastreven waarvan natuur, agrarische productie, toerisme en sociale verbondenheid de kern zijn.

Waarom wij meedoen

In onze gemeente willen we ook meedoen aan deze beweging. Wethouder Volksgezondheid, Annemieke de Goede, heeft aangegeven ambassadeur te willen zijn. Door IkPas te ondersteunen geven we op een laagdrempelige manier invulling aan ons alcoholmatigingsbeleid en dragen we bij aan een gezondere leefstijl van inwoners.  We willen vanuit de gemeente de boodschap uitdragen dat het gebruik van alcohol niet vanzelfsprekend is.

We laten zien dat we niet alleen beleid voor of over anderen maken, maar hier ook zelf onderdeel van zijn. Een gezonde leefstijl is voor iedereen belangrijk.

IkPas 2017 start over:

18 deelnemers

meer info & contact

Lizzy van der Kooij
lvanderkooij@middendelfland.nl
06-49636249
www.midden-delfland.nl