Doe mee en drink 40 dagen geen druppel

KBO-PCOB

KBO-PCOB is met ruim 200.00 leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Wij maken ons sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar. We zetten actief in op thema’s als zorg en wonen, veiligheid, digitalisering, koopkracht en zingeving. Een belangrijk onderwerp is vitaal en gezond ouder worden.
Vitaal en gezond ouder worden is wat we allemaal graag willen. Een glaasje op zijn tijd kan, maar onder senioren is het gebruik van alcohol vaak een gewoonte geworden. Daarin schuilt tegelijkertijd ook een risico. Hierdoor wordt vaak niet meer opgemerkt dat datzelfde glaasje steeds vaker wordt gedronken

Uit onderzoek weten we dat het gebruik van alcohol onder senioren relatief hoog is en kan leiden tot problematisch gebruik. Daarnaast is het effect van alcohol als je ouder wordt anders en kan het medicijngebruik beïnvloeden.

Daarom zet seniorenorganiatie KBO-PCOB zich in voor bewustwording rond alcohol onder 55-plussers en organiseren we de campagne ’40 dagen geen druppel’ tijdens de veertigdagentijd vanaf woensdag 2 maart (Aswoensdag) tot zondag 17 april (Pasen). (Als u op zondagen ook vast, zijn het 46 dagen).
Via onze socialmedia-kanalen, verenigingsnieuwsbrieven en onze lokale afdelingen roepen wij leden en andere senioren op om de uitdaging aan te gaan.

U houdt het makkelijker vol als zo veel mogelijk mensen weten dat u meedoet. Daarom heeft KBO-PCOB een speciaal zilverkleurig speldje laten maken in de vorm van een druppel. Dat opent het gesprek en maakt het initiatief herkenbaarder voor uw omgeving. Meld u aan en vraag de speld hier aan (zolang de voorraad strekt): www.kbo-pcob.nl/40dagen

KBO-PCOB is een van de partners van IkPas en zet zich zo in om bewustwording rond het gebruik van alcohol onder 50-plussers verder te vergroten.

Contact gegevens

0303400600

Deze bedrijven doen ook mee aan IkPas

Wijzig instellingen voor chat