40 dagen geen druppel KBO-PCOB doet mee

DOE MEE EN DRINK 40 DAGEN GEEN DRUPPEL

KBO-PCOB is met een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Wij maken ons sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar. We zetten actief in op thema’s als zorg en wonen, veiligheid, digitalisering, koopkracht en zingeving. Een belangrijk onderwerp is vitaal en gezond ouder worden.

Vitaal en gezond ouder worden is wat we allemaal graag willen. Een glaasje op zijn tijd kan daar prima bij horen, maar onder senioren is het gebruik van alcohol vaak een gewoonte geworden. Daarin schuilt tegelijkertijd ook een risico. Hierdoor wordt vaak niet meer opgemerkt dat datzelfde glaasje steeds vaker wordt gedronken. Uit onderzoek weten we dat het gebruik van alcohol onder senioren relatief hoog is en kan leiden tot problematisch gebruik. Daarnaast is het effect van alcohol als je ouder wordt anders en kan het medicijngebruik beïnvloeden. Daarom zet seniorenorganiatie KBO-PCOB zich in voor bewustwording rond alcohol onder 55-plussers en zet de campagne ’40 dagen geen druppel’ in  tijdens de veertigdagentijd vanaf Aswoensdag tot zondag 5 april. Als u op zondagen niet wilt vasten, dan kunt u de actie verlengen tot  Pasen.

Via onze social media kanalen, verenigingsnieuwsbrieven en via onze lokale afdelingen roepen wij leden en andere senioren op om de uitdaging aan te gaan.

Ga ook de uitdaging aan en schrijf u nu in! Ontvang na uw inschrijving ook de gratis ‘40 dagen geen druppel’-speld (zie hieronder).

CONTACTGEGEVENS

Seniorenorganisatie KBO-PCOB
adres: Ringwade 67
posctode/plaats: 3439 LM Nieuwegein
telefoon: 030-3400600
mail: info@kbo-pcob.nl
website: www.kbo-pcob.nl
facebook: /kbopcob

Doe mee namens KBO-PCOB

De ‘40 dagen geen druppel’-speld 

U houdt de uitdaging makkelijker vol als zo veel mogelijk mensen weten dat u meedoet. Daarom heeft KBOPCOB een speciaal zilverkleurig speldje laten maken met een druppel erop. Dat opent het gesprek en maakt het initiatief herkenbaarder voor uw omgeving. Heeft u nog geen speld? Meld u dan aan en vraag de speld hieronder aan (zolang de voorraad strekt en een speldje per persoon).

BESTEL HIER GRATIS HET SPELDJE

 

 

KBO-PCOB is een van de partners van IkPas en zet zich zo in om bewustwording rond het gebruik van alcohol onder 50-plussers verder te vergroten.

Wilt u weten of uw alcoholgebruik zorgelijk is? Doe de test!

Wijzig instellingen voor chat