KBO-Brabant doet mee aan IkPas

Na carnaval ff geen alcohol

Carnaval is een feest voor jong en oud. Wat is mooier om na carnaval van 2 maart t/m 10 april 2022 samen de uitdaging aan te gaan om geen alcohol te drinken? Ervaar de voordelen: vastgeroeste patronen worden doorbroken, je voelt je fitter, je slaapt beter en mogelijk val je af. Doe het samen. Nodig een vriend(in), kleinkind of opa/oma uit om 40 dagen niet te drinken. Misschien lukt het jullie zelfs om tot Pasen (17 april) niet te drinken. Maak samen een appgroepje aan en stimuleer en help elkaar. Stel een leuke activiteit of beloning in het vooruitzicht als het lukt.

Ferd Raaijmakers is oud-huisarts, KBO-lid en medebedenker van IkPas. Hij zegt: ‘Ik kwam op het idee door het programma 40 dagen geen seks en ik dacht dat moet ook lukken met geen alcohol. Een mooi natuurlijk moment is om hiervoor de Vastenperiode na carnaval te gebruiken’.  Hij nodigt iedereen uit om het alcoholgebruik op pauze te zetten en samen de uitdaging aan te gaan’. Lees hier hoe Ferd (70)  Nikkie (27), een kennis van de familie, uitnodigt om samen de challenge aan te gaan. Individueel meedoen is uiteraard ook mogelijk.

KBO-Brabant wil jong en oud via de campagne IkPas laten ervaren hoe het voelt om samen het alcoholgebruik op pauze te zetten. KBO-Brabant is een zelfstandige vereniging van en voor iedereen vanaf 50 jaar. Met circa 120.000 leden zijn we een van de drie grootste seniorenverenigingen in Nederland. Onze 280 lokale Afdelingen zijn het hart van onze organisatie: dáár ontmoeten leden elkaar, doet men samen aan ontspanning, sport, culturele, educatieve, vitaliteitsdagen en zingevingsactiviteiten en kan men terecht voor individuele hulp en ondersteuning. Ook op het gebied van pensioenen, wonen, gezondheid en mobiliteit zijn we zéér actief. En dit alles is mogelijk door de vrijwillige inzet van een grote groep leden.

Contact gegevens

Website: https://kbo-brabant.nl

Telefoonnummer: 073-6444066
E-mailadres: info@kbo-brabant.nl
Facebook: @kbobrabant
Twitter: @kbo_brabant
LinkedIn: kbo-brabant

Deze bedrijven doen ook mee aan IkPas

Wijzig instellingen voor chat