GGD Gelderland-Zuid doet mee aan IkPas

GGD Gelderland-Zuid

Wij zijn de Gemeentelijke GezondheidsDienst (GGD) voor 14 gemeenten in Gelderland-Zuid. Onze hoofdtaak is: het beschermen, bewaken en bevorderen van de gezondheid van inwoners op alle leeftijden. Dat doen we in samenwerking met de inwoners zelf. En met onze partners in de zorg, onderwijs, welzijn en veiligheid. Onze speciale aandacht gaat uit naar kwetsbare groepen.

GGD Gelderland-Zuid is één van de lokaal preventieakkoord (LPA) partners van ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’. We willen dat de keuze om alcohol te drinken een meer bewuste keuze is, waarbij mensen weten wat de gezondheidseffecten zijn. Met als resultaat een daling van het alcoholgebruik in alle leeftijdsgroepen. We zetten in op bewustwording, kennis, toegang, toezicht en handhaving met specifieke aandacht voor jongeren en studenten.

We dagen onze medewerkers, inwoners en samenwerkingspartners uit om het alcoholgebruik in januari 2022 een maand op pauze te zetten. Zo verbeteren we de fysieke én mentale gezondheid van Nijmegenaren. Dit jaar vindt de battle op landelijk niveau plaats: De stad met in verhouding de meeste deelnemers tijdens de start van IkPas 30 dagen/Dry January op 1 januari wint de strijd.
Help je mee om met Nijmegen de nummer 1 positie te behalen?

Deze bedrijven doen ook mee aan IkPas

Wijzig instellingen voor chat