Datura’s ontdekkingen

-Je kunt een abonnement op Geochaching nemen, erg leuk. Kun je met je gezin doen. Je kunt ook alleen de (gratis) wandelingen doen via Adventure lab app: kom je ook net even op andere plekjes dan je normaliter loopt en je krijgt bij beide apps meestal ook nog achtergrond informatie.

– Op Valentijnsdag is hier in het dorp een lovetrail uitgezet. Een wandelroute, in de vorm van een hart, versierd met linten en met stoepkrijt getekende harten. Aan het begin kon je uit een tas de route pakken, maar je kon ook gewoon de pijlen, harten en linten volgen. Je kon dus in principe overal op de route starten. Aan kinderen was gevraagd zich te verkleden en/of glitters op je gezicht te plakken, en aan ouders om vooraf met hun kinderen te praten over liefde, zodat je deze wandeling met een liefdevol gevoel ging maken: in liefde voor elkaar, voor de natuur, voor een speciaal iemand, voor…….   En neem vooral ook zelf linten mee om op te hangen, om zelf ook je route mee te markeren. En kom je een lint tegen wat op de grond gevallen is, hang je het even weer op.

Twee of drie dagen later ruimen de organisatoren alle linten weer op.  Volgens mij is dat niet aan Valentijn gebonden, kun je dit ook op andere dagen uitzetten.

– In Leeuwarden hebben we de ‘kleine mensen’ route ontdekt, we hadden geen idee dat die er was. Via Adventure lab loop je daar een klein stukje van en er stond bij waar je de hele route kon vinden. Overal in de stad zijn miniatuurmensjes verstopt.

-Ik heb al mijn planten eens even flink onder handen genomen. Sommige opnieuw gestekt, andere een grotere pot met nieuwe potgrond. Daarnaast begonnen met het stekken van monstera’s (gatenplanten). Ik heb ook een stekje van een monstera variegata, met veel wit. Plantenstokken kun je ook zelf maken: mooie tak zoeken in het bos, en dan mos er omheen wikkelen. Veel leuker dan zo’n kokos stok.

-Ik doe mee met Nederland in Beweging en we maken elke dag een wandeling, nu sportscholen en zwembaden zijn gesloten.

– Ik had op de laatste dag voor de lockdown nog snel even breiwol gekocht en ben weer aan het breien geslagen. Alleen is de wol nu op.

– We hebben een Mini Bieb gemaakt. We zijn aan het opruimen geslagen. Sinds ik een e-reader heb lees ik nauwelijks nog papieren boeken. Ben een vervend lezer, heb héél veel boeken en die stonden maar wat te staan. We hadden nog twee stevige kastjes, op elkaar onder de carport gezet, een mooi bordje geschilderd en een berichtje op de straatapp en in de dorpskrant geplaatst. Er komen nu regelmatig mensen uit het dorp boeken halen, die heel blij zijn nu toch te kunnen lezen.

– Ik pas extra op mijn kleinkinderen. Ik paste voor de lockdown een dag per week op mijn jongste kleindochter, dat ben ik blijven doen. Toen de kinderopvang dicht ging ben ik vaker op gaan passen, want mijn dochter moet wel werken (IC-verpleegkundige). Daarnaast, tijdens deze tweede lockdown vlogen mijn oudste kleindochter en kleinzoon elkaar steeds vaker in de haren en hun ouders werken thuis.  Dus deze kleindochter heeft  ook een tijdje bij ons gelogeerd, om even uit de buurt van haar jongere broertje te zijn (ze waren toen recent alle vier negatief getest op corona). Was ik meteen ook thuisjuf, nieuwe ervaring en ik had quality time met mijn kleindochter. En mijn zoon en schoondochter konden even op adem komen.

– We hebben veel spelletjes gedaan en we hebben haren geverfd, ze wilde graag roze plukjes in haar haar. (Normaliter gaan we er vaak op uit met kleinkinderen, naar ook voor kinderen leuke musea, of naar bv een dierentuin of kinderboerderij).

– Sinds gisteren kunnen we weer in de tuin aan het werk, heerlijk nu de temperatuur omhoog gaat.

– We hebben de pizzarette ontdekt, is gekocht via marktplaats. Een tip die ik ook weer kreeg.  Superleuk om met (klein)kinderen te doen.

– Ik experimenteer met soepen, heb ik nu tijd voor. Wortelsoep, venkelsoep, boerenkoolsoep enz… Hihi, we eten dus veel soep momenteel.

– Kaartjes maken en versturen: aan ooms en tantes die allemaal op leeftijd zijn, aan jarigen die nu geen feestje kunnen geven, aan zieken die je niet kunt bezoeken enz…Je kunt via bv ZintenZ hele leuke kaarten bestellen. Op internet leuke bemoedigende gedichtjes vinden, bijvoobeeld van Martin Gijzemijter, die je aan de binnenkant kun schrijven of plakken.  Nog even een selfie printen en erbij plakken, een leuke passende envelop er bij maken (daarvoor gebruik ik: een oude atlas, een restant bloemenbehang, flow magazines enz), of de enveloppe versieren met stempels en tapejes…….

Gerelateerd

Tips

De leukste podcasts

Trek je wandelschoenen aan of pak de zwabber erbij. Zet dan je oren open en genieten maar! De podcast is niet meer weg te denken uit het medialandschap. Wij vonden…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat