Extra lekkere desserts van foodblogger Judith

1 april 2022 / Actueel / Recept

Nog heel even en je rondt de 40 dagen geen druppel! challenge af. Een beetje feest is dus wel op z’n plaats. En hoe kun je iets beter vieren dan genieten van een overheerlijk dessert? Foodblogger Judith selecteerde 3 hele smakelijke recepten voor het favoriete onderdeel van de maaltijd: het toetje.

Oreo-toetje met chocolade en framboos

Dit Oreo-toetje ontstond min of meer toevallig. Ik wilde een dessert maken en een van mijn klassiekers is chocoladepudding. Ik zag dat ik ook nog glutenvrije ‘oreo-koekjes’ had liggen (AH eigen merk). En voor de frisse noot, wat frambozen. Chocolade en framboos is een klassieke combinatie.

Dit dessert is supermakkelijk om zelf te maken. Het bestaat uit 2 verschillende smaken pudding, Oreo-koekjes en frambozen en is lekker om voor jezelf te maken of voor een diner met gasten. Serveer in leuke glaasjes en je hebt een superleuk en lekker dessert in een handomdraai gemaakt.

Lees hier het recept

Chiapudding met mango en kiwi

Chiapudding is een dessert of ontbijt gemaakt van chiazaad. Een chiazaad pudding dus! Je kunt het zelf veel smaak geven en het fijne is, dat het nog gezond is ook. Ben je dus op zoek naar een lekkere en gezonde toetjes? Dan is dit een goede kanshebber.

Chiapudding recept

Door de chiazaadjes te ‘weken’ in (plantaardige) melk wordt het een soort gelei. Een puddingachtige substantie dus. Vervolgens voeg je Griekse yoghurt of in dit geval plantaardige yoghurt toe voor extra smeuïgheid. Als enige toegevoegd suiker, is een drupje ahornsiroop voldoende. Verder krijgt het voldoende zoete smaak van het fruit. Bovendien houden we het zo een gezond dessert :-)!

Ik ging in deze variant voor een tropische topping van gepureerde mango en kiwi gold. Voor de mango werd ik geïnspireerd door collega-food influencer Muna. Samen met de gele kiwi is het echt top. Voor wat crunch zelfgemaakte granola on top. Mmmm!

Uiteraard kun je variëren met toppings en kiezen wat jij lekker vindt! Met blauwe bessen is ook populair, maar eigenlijk werkt vrijwel elk type vers fruit wel. En zelfs gedroogd fruit! Wat dacht je van gedroogde cranberry’s of rozijnen?

Gezond ontbijt uit de koelkast

Naast een dessert is dit ook een meer dan prima ontbijt! Je laat de pudding dan gewoon de hele nacht in de koelkast staan. ’s Ochtends hoef je het alleen uit de koelkast te halen. Ideaal om op te nemen in je repertoire ontbijt recepten dus :-). Ik vind het in ieder geval af en toe erg lekker om op deze manier te ontbijten!

Lees hier het recept

Rijstepap maken naar oma’s recept

Rijstepap of rijstpudding is een heerlijk ouderwets lekker dessert! Je hebt eigenlijk maar heel weinig nodig om zelf rijstepap te maken zoals oma hem maakte: dessertrijst, suiker, melk, vanille en wat kaneel voor er overheen. Onze oma’s gebruikten altijd volle koemelk, maar een plantaardig alternatief kan natuurlijk ook prima. Denk dan aan amandelmelk of kokosmelk. Deze zijn ook lekker vol van smaak!

Rijstdessert

De rijstkorrels zetten flink uit, vandaar dat je relatief weinig rijst nodig hebt en veel vloeistof. Met de suiker en kaneel breng je de pudding op smaak. Supermakkelijk dus om zelf te maken, maar wel ook superlekker. Je kunt de rijstepap zowel lauwwarm, als koud eten. Je kunt hem zelfs prima een dag in de koelkast bewaren.

Lees hier het recept

Dit is Judith

Judith de Groot-Pagrach (35) heeft een goedlopende foodblog waar ze al haar recepten deelt. Daarbij houdt ze rekening met verschillende doelgroepen. Van veganist tot zwangere en alles wat daartussen zit: iedereen kan voor inspiratie terecht op myfoodblog.nl.

 

 

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat