Even iets anders met Teastreet

14 maart 2020 / Actueel / Recept

Net als wijn kan thee in combinatie met een gerecht de smaak versterken en nog mooier en rijker maken. De perfecte combinatie zorgt ervoor dat zowel het gerecht als de thee nog beter tot hun recht komen. De diversiteit aan smaken en soorten thee maakt dat bij elk type gerecht wel een passende thee te vinden is.

Ontdek jouw favoriete combinaties, en stel je thee-arrangement samen. Om de ontdekking te starten geven we je wat richtlijnen, maar net als met wijn zijn er vele combinaties mogelijk.

-Gerookte vis: groene T – Sencha,   groene T –  Bancha, groene T – Guyokuro

-Salade: groene T – Mao Feng , groene T – Lovely jasmine,  witte T – White monkey pekoe

-Gegrilde groente/romige soep: groene T – Chun Mee, oolong – Tie guan yin, groene T – Gunpowder

-Gegrilde vis: oolong – Golden Osmanthus, groene thee – Mao Feng, groene T – Chun Mee

-Vlees: zwarte T – Sikkim Temi, zwarte T – Darjeeling 1st flush Seeyok, oolong – Happy valley Darjilong

-Chocolade: zwarte T – Yunnan Dian Hong; zwarte T – old school earl grey; rooibos – Honey bee

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat