ZLM: bevlogen en gezonde werknemers

“Wij willen graag een gezonde werkomgeving voor onze medewerkers”, zegt Marjolein Bolleman van ZLM Verzekeringen. “Meedoen met IkPas sluit daar goed op aan. Hoe gezonder iemand leeft; hoe beter een medewerker in zijn/haar vel zit.” ZLM Verzekeringen is een van de bedrijven die al een paar jaar meedoen met IkPas.

“ZLM Verzekeringen is een regionale verzekeringsmaatschappij in Goes met zo’n 280 medewerkers. ZLM vindt vitaliteit belangrijk. Bevlogen en gezonde werknemers, dat is wat ZLM graag ziet. Als preventiemedewerker werk ik hier graag aan mee. Naast het zorgen voor een goede werkplek, is het regelen van acties zoals IkPas een goede en leuke aanvulling.”

Wat heeft jullie doen besluiten wederom mee te doen?

“ZLM wil graag een gezonde werkomgeving voor haar medewerkers. Meedoen met IkPas sluit daar goed op aan. Hoe gezonder iemand leeft; hoe beter een medewerker in zijn/haar vel zit.”

Is IkPas onderdeel van een breder pakket binnen ZLM?

“We hebben de actie iets breder getrokken. Alle medewerkers ontvingen half februari op hun bureau een waterfles. Zo willen we het (voldoende) drinken van water stimuleren. Een mooie combinatie met IkPas.”

Hoe werven jullie deelnemers/stimuleren jullie medewerkers om mee te doen?

“Er is een oproep op het Intranet geplaatst. De flyers en armbandjes zijn in de pantry’s en kantine neergelegd. In de waterfles zat een flyer met de oproep om mee te doen met IkPas. Naast de voordelen van 40 dagen geen alcohol, stonden er ook wat positieve effecten bij van (meer) water drinken.”

Organiseren jullie iets speciaals voor de deelnemers?

“Nee, naast het uitdelen van de waterfles is er geen speciale actie of evenement.”

Doen leidinggevenden/directie ook mee c.q. geven zij het goede voorbeeld of zijn er andere ‘ambassadeurs’ binnen ZLM?

Jazeker, onze algemeen directeur geeft al een paar jaar het goede voorbeeld.

 

Meer informatie voor deelname aan IkPas door bedrijven? Kijk hier.

Gerelateerd

Nieuws

Ondertussen op het web

We stuitten afgelopen week op enkele nieuwsberichten die aangeven dat het alcoholgebruik stijgt nu de wereld in een (semi-) lockdowntoestand verkeert. Ook lees je waarom alcohol en crises geen goede…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat