Oud-deelnemers: de beste ambassadeurs

Natuurlijk hebben we de resultaten van de vorige campagnes, wetenschappelijke onderzoeken en enquêteuitslagen die vertellen dat je alcoholgebruik op pauze zetten goed voor je is. Dat het prima bevalt en best te doen is. Mensen laten zich echter het best overtuigen door persoonlijke verhalen van deelnemers. Dan geloven ze pas echt dat het werkt. Daarom hieronder een paar reacties van deelnemers aan de 30 dagencampagne in januari en vorig jaar.

 Gereon: “Ik vind IkPas een leuk initiatief, omdat je stilstaat bij je alcoholgebruik. In mijn professionele leven als culi- en wijnschrijver is drank altijd vanzelfsprekend aanwezig. Wijn bij de lunches, wijn op party’s, wijn bij het diner. Ik heb de afspraak met mezelf, dat ik nooit overdag drink. Maar desalniettemin, als ik aan wijn begin, schakel ik daarna niet makkelijk over op een sapje. Bovendien lust ik helemaal geen sap, frisdrank enzovoort. Mijn leven bestaat uit koffie, water en wijn. Dus is het leuk om er een creatieve alcoholloze maand van te maken. Met homemade geïnfuseerde waters, de herontdekking van thee, een proeverij van alcoholloze wijnen organiseren en er lekker bij koken”.

 Jeanne: “Ik was begonnen op 2 januari. Zonder moeite de 30 dagen doorgekomen. Het enige wat lastig was zijn de middagen met vrienden in de kroeg. Ben nog doorgegaan en komend weekend mag ik, vanwege mijn verjaardag, een wijntje. Na 50 dagen. Het heeft me heel bewust gemaakt en is voor herhaling vatbaar”.

 Annette: “Ik heb meegedaan en het bevalt me nog steeds prima. Er zijn echt wel momenten geweest dat het lastig was, maar de aanhouder wint. Zo nu en dan, alleen in het weekend, een rode wijn en klaar ermee. De behoefte is er gewoon niet meer”.

 Caroline: “Nadat ik vorig jaar met IkPas heb meegedaan ben ik in september definitief gestopt. Bevalt prima”.

Kitty: “Voel me fitter en vrolijker na IkPas. Het was voor mij de eerste keer sinds jaren. Ga nu drastisch minderen, af en toe een glaasje in het weekend”.

Bertus: “Het is verbazingwekkend: na een maand IkPas smaakt wijn mij helemaal niet meer. Een biertje gaat net aan. Neem nu alleen op zaterdagavond één speciaal biertje. Verder doet het mij niets meer. Voelt goed, het ging vanzelf. Niet omdat het moet, maar omdat ik mij er veel beter bij voel. Nooit gedacht. Thanks organisatie IkPas”.

Gerelateerd

Nieuws

Ondertussen op het web

We stuitten afgelopen week op enkele nieuwsberichten die aangeven dat het alcoholgebruik stijgt nu de wereld in een (semi-) lockdowntoestand verkeert. Ook lees je waarom alcohol en crises geen goede…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat