Koken zonder alcohol

5 januari 2019 / Actueel / Nieuws

In een boeuf bourguignon hoort een lekkere volle rode wijn, risotto kan niet zonder witte wijn en niets lekkerder dan biefstuk gemarineerd in bier. Tijdens IkPas is koken met alcohol uit den boze want er blijven, ondanks het verhitten, toch alcoholresten achter.

Dat hoeft niet te betekenen dat je bovenstaande gerechten en andere waar je gewend bent alcohol in te verwerken, niet kunt eten. Er zijn goede vervangers. Afhankelijk van het gerecht kun je rode wijn vervangen door:

  • runderbouillon,
  • rode druivensap,
  • cranberrysap,
  • granaatappelsap

witte wijn vervangen door:

  • kippenbouillon,
  • groentebouillon,
  • appelsap
  • wittedruivensap,
  • thee

bier vervangen door:

  • runderbouillon,
  • appelsap

Voor desserts wordt vaak drank met een hoger alcoholpercentage gebruikt. Ook deze kun je goed vervangen:

  • sherry door sinaasappelsap;
  • kirsch door kersensiroop;
  • rum door ananassap.

Natuurlijk zal het gerecht niet helemaal smaken zoals je gewend bent. Beoordeel het daarom niet in vergelijking met het origineel, maar proef gewoon of je het lekker vindt. Daar gaat het uiteindelijk om.

Gerelateerd

11 april 2019 / Actueel / Nieuws

Alcohol in onze maatschappij: deel 5

Alcoholonderzoeker Rob Bovens van Tranzo Tilburg University neemt de deelnemers aan IkPas mee in de geschiedenis van alcoholgebruik, -preventie en -beleid. In de vorige aflevering van de geschiedenis over alcoholgebruik…



INFORMATIE OVER COOKIES:
BIJ HET GEBRUIK VAN DEZE WEBSITE GAAT U AKKOORD MET HET GEBRUIK VAN COOKIES.


Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close