Lekker lezen over baby’s enzo

Voordat je zwanger was, dronk je misschien wel eens een drankje om te ontspannen. Ontspannen krijgt een andere vorm nu je zwanger bent. Want dat wijntje drinken bijvoorbeeld, dat kan nu niet meer. Gelukkig zijn er een heleboel andere manieren om te ontspannen. Deze keer staat ontspannen in het teken van lezen over de ontwikkeling van je baby centraal.

Ontspannen is goed voor jou en je baby. En dan niet met een drankje, want alcohol is niet goed voor de ontwikkeling van je baby. Gelukkig zijn er veel andere manieren om te kunnen ontspannen. Zoals alles lezen wat los en vastzit over baby’s.

Meer over baby’s

Nu je zwanger bent, lees je waarschijnlijk graag over baby’s en alles wat ermee te maken heeft. Nestel jezelf op de bank en neem even lekker de tijd om te lezen in je babyboek of -tijdschrift. Wegdromen bij dat wat gaat komen, zorgt voor een warm gevoel. Ondertussen maak je contact met je baby door je buik te aaien. Dit is echt even een moment tussen jou en je ongeboren kindje.

Tip: Tijdens het lezen van verschillende boeken of tijdschriften over baby’s kun je een ontspannende playlist opzetten. Het is bewezen dat ongeboren baby’s -vanaf de 7e maand- geluiden kunnen horen van buiten de buik. Van rustige muziek, zoals klassieke muziek, wordt een baby ook rustig. Dat is dus samen genieten!

Boekentips

Er zijn veel boeken te vinden over zwangerschap, bevalling en de babytijd. Hieronder staan een paar klassiekers op een rij. Misschien zit hier iets voor je tussen?

  • ‘Het grote wonder’ geschreven door Lennart Nilsson en Linda Forsell
  • ‘Hét zwangerschapshandboek’ geschreven door Xaviera Plooij (haar ouders zijn de auteurs van het bekende ‘Oei, ik groei’)
  • ‘Mama worden’ geschreven door Bernard Spitz & Sofie Vanherpe
  • ‘De eerste duizend dagen’ geschreven door Tessa Roseboom

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat