Blogger aan het woord

Het is voor mij inmiddels de derde keer dat ik een Dry January houd. Hiervoor heb ik ook al twee keer meegedaan, maar dan zonder me in te schrijven voor IkPas.

De belangrijkste reden voor mij om mee te doen is om weer eens even goed stil te staan bij de gewoonte om alcohol te drinken.

Sinds begin 2020, jawel corona, werk ik veelal vanuit huis. Het is dan heel verleidelijk om na het  werk wat lekkers open te trekken. Vooral bij mooi weer is het dan heerlijk om met een lekker biertje in het zonnetje even te ontspannen.

Op deze manier heb ik al veel thuiswerkdagen beleefd. Tot mezelf komen met een drankje en rustig de dag afsluiten. Tot zover de voordelen. En dan ontkom ik er niet aan om ook meteen de nadelen hiervan te benoemen.

Want meestal blijft het niet bij één biertje. En met mijn voorliefde voor de wat zwaardere Belgische bieren betekent dat meteen, dat ik de rest van de avond ook niets meer doe. En niet te vergeten dat deze bieren een hoop loze calorieën bevatten en de corona-kilo’s zitten er ook nog steeds aan…

Dus maar weer eens even terug bij de les en even (ik)pas op de plaats. Of ik het moeilijk vind om de alcohol een maand te laten staan? Eigenlijk helemaal niet. Maar daarover volgende keer meer.

 

Gerelateerd

Jan Wouter

Blogger aan het woord

Het jaar is voor mij hectisch begonnen. Veel bezoek gehad en druk op het werk. Veel momenten waarop de verleiding groot was. Gelukkig geen bezoek gehad, dat een druk legde…
Lees meer
Jan Wouter

Blogger aan het woord

En voor je het weet zit je dan alweer in week twee van januari. Het niet-drinken gaat me nog prima af. Een nieuwjaarsborrel op alleen spa-rood vind ik geen probleem.…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat