Ontspannen

Al vanaf mijn pubertijd heb ik geregeld last van mijn lijf en dan vooral van mijn rug. Ik kan me nog herinneren dat ik vanaf mijn 16de met enige regelmaat bij de fysio kwam. Ik koos ervoor, om na vele jaren, te stoppen met turnen. Niet dat het daarna over was, verre van zelfs, tot op de dag van vandaag loop ik minstens 1 keer per jaar met pittige rugklachten rond. Het kan er zo inschieten (enkele weken geleden nog). Ik zat achter de computer op mijn werk en stond op om naar de printer te lopen. Ik deed 3 stappen en BAM daar was het: OEF, pijn!! Geen voortekenen, niets. Het is er dan ineens. Meteen neem ik dan een andere houding aan (die met de minste pijn en dat ziet er echt vet achterlijk uit) en loop ik voorzichtig naar mijn kluisje voor de oh zo nodige paracetamol/ibuprofen, die ik eigenlijk altijd bij me heb. Als je me voorbij zou zien strompelen zou je me, net als mijn collega’s, keihard uitlachen (terecht) en vragen of ik mijn luier vol had. Heerlijk hoe ze daar dan grapjes over maken en mij aan het lachen krijgen, precies wat ik op dat moment nodig heb (topcollega’s). Het ziet er ook echt niet uit hoor. Ik verplaats me, als volleerde oma, met kleine stapjes van bureau naar printer, van eethoek naar bank en van klant naar klant, terwijl ik met mijn handen steun zoek op stoelleuningen en tafels (waar is mijn rollator?!). De ervaring leert dat ik gewoon in beweging moet blijven en eventueel een fysio moet bezoeken, dus ik ga gewoon naar mijn werk en wandel s ‘avonds nog een blokje om, althans zodra ik weer een beetje wandelen kan. Meestal plof ik, na thuiskomst, eerst op de bank of even in mijn bed. Even platliggen om mijn rugspieren te ontspannen. Voorheen nam ik dan wel eens een wijntje voor het naar bed gaan, als heerlijke ontspanning voor mijn verkrampte ruggetje. Het hielp wel, zeer zeker, maar mijn nachtrust werd er hartstikke onrustig van. Net als alle andere keren dat ik met een glaasje wijn in mijn giechel naar bed ga, word ik vervolgens tig keer wakker omdat ik moet plassen en slaap ik moeilijk in door een druk lijf en een onrustig hoofd. Daarnaast heb ik soms ook nog hartkloppingen, waardoor ik uren wakker kan liggen voor ik uiteindelijk in slaap val. Deze afgelopen keer heb ik dat dus niet gedaan, wijn drinken voor de ontspanning. Door beweging, paracetamol en rust gaat het iedere dag beter en slaap ik, ondanks de pijn, best oké. Ik hoop wel dat de verbetering nu echt doorzet. Ik ben hier al 3 weken zoet mee en ik ben er helemaal klaar mee.

Gisteren bekroop mij ineens het gevoel dat ik er nodig weer eens op uit moest en dan bedoel ik niet een dagje wandelen op de hei. Ik ben ook al maanden niet op Texel geweest, dus ging ik op zoek naar een 3-daags verblijf op mijn prachtige eiland. Ik had zin in een hotelletje en ging van website naar website om een leuke aanbieding te vinden. Probleem 1 was snel ontdekt: ALLEMACHTIG wat is dat duur!! Je schrikt je echt de tandjes van de prijzen die er worden gevraagd. Het was altijd al duur, maar het is momenteel wel heel erg duur. Dochterlief hielp mee zoeken en wilde zelfs wel financieel bijdragen in mijn weekendje, als dank voor de afgelopen maanden (lief❤️!!). Ik kwam op het punt dat ik behoorlijk gefrustreerd raakte en de moed al enigszins was verloren. Ik ga echt niet meer dan 200 euro betalen voor 2 nachtjes weg, waarvan de helft ook nog alleen op basis van logies!! En dan heb ik het nog niet eens over de prijs van de overtocht, de benzine en ontbijt, lunch en diner. Ik vroeg me af of ik überhaupt nog iets kon vinden voor een normale prijs? Later op de avond, onder de warme douche, kwam ineens de oplossing. Ik ga gewoon NIET naar Texel. Ik zie wel waar ik terecht kom. Zolang er natuur is, een lekker bed om in te slapen en een goed ontbijt kan er toch weinig misgaan. Laten we trouwens probleem 2 niet vergeten: Ga maar eens een hotelletje boeken in je eentje……Veel hotels doen het niet eens of hanteren belachelijke prijzen. Er wordt veelal vanuit gegaan dat je minstens met z’n tweeën komt. Nou, ik ga al jaren het liefst alleen op vakantie, dus dat wil ik nu ook. Met heel veel geduld en verder kijken dan mijn neus lang is, vond ik ineens een hele toffe aanbieding. Goeie prijs, inclusief koffie en gebak (jaaaaaaa, dan mag het gewoon hoor!), twee overnachtingen, twee keer ontbijt, twee keer een diner en wandelroutes voor in de omgeving. Ik stapte gisteravond ineens van mijn geloof en boekte 3 dagen weg naar Twente (wel weer met een T)!! Ik ga naar het prachtige stadje Ootmarsum. Niet alleen ligt het in een prachtige omgeving, ik kan er ook heel veel cultuur snuiven!! De weersverwachting lijkt erg goed en ik duim dat het ook zo blijft.

Ik zie mezelf al helemaal zitten op een zonnig terrasje met mijn Affligem Blond 0.0 en een heerlijke portie bitterballen (HEE-LU-MAAL voor mij alleen )

Gerelateerd

Blog Tessa

Me-time

Nog geen anderhalf uur rijden van Wolvega bevind ik mij, voor mijn gevoel, in het buitenland. Het glooiende landschap bezorgt me meteen een glimlach op mijn gezicht en dan heb…
Lees meer
Blog Tessa

Tot zover

Afgelopen week kwam ik tot het besef dat ik al 10(!!!) weken geen druppel alcohol had gedronken. Niet dat nou zo bijzonder is (nou ja, misschien voor mij wel), maar…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat