Flexibel doorzetten

Gek genoeg is er nog niemand die mij in de afgelopen twee weken heeft gevraagd of ik niet een biertje of wijntje wil.
En ik maar denken dat het nogal op zou vallen, als ik niks zou drinken deze maand!? Niet dus.
Een weekend bij mijn vrienden resulteerde in hilarische taferelen, maar ook hier werd geen druppel alcohol gedronken. Door niemand overigens. Ik heb er totaal geen moeite mee als ik de enige zou zijn die wél een glas wijn zou drinken op zo’n moment. Net zo min als ik er geen moeite mee heb om als enige níet te drinken. Wat dat betreft ben ik wel flexibel en doe ik gewoon waar ik zin in heb.
Alleen is het deze maand even anders, want nu heb ik mijzelf gewoon opgelegd dat ik niet mag drinken.

En het gaat prima. Ik heb nog geen momenten gekend die uitermate moeilijk waren, die mijn doorzettingsvermogen op de test stelden of waar ik snakte naar een glas wijn of gin tonic.
Aan de ene kant verbaast mij dit niks, en aan de andere kant juist wel. Ik heb wel een goede discipline. Als ik mij ergens voor inzet, dan ga ik er ook voor. Zonder smoesjes.
Maar deze tijden, waarin je nog maar zo weinig mag, waarin je je vertier maar zelf moet zoeken, vind ik het soms toch wel ‘leuker’ en ‘draaglijker’ om een shotje alcohol toe te voegen aan het geheel.
Maar ook voor dit dilemma heb ik nog niet gestaan.

Dit weekend zijn mijn kinderen bij hun vader en heb ik het huis voor mij alleen. Dan zullen er zeker momenten komen dat ik het jammer vind om niet een glas wijn te kunnen vullen, maar een kop thee moet nemen. Want als je de hele dag je eigen ding hebt kunnen doen en dan ’s avonds op de bank ploft, vind ik het meestal heerlijk om ook in alle rust te genieten van een drankje (of twee).
Dus ik gok dat dit weekend voor het eerst mijn doorzettingsvermogen op de test wordt gesteld en ik even moet slikken om toch die waterkoker aan te zetten in plaats van de fles wijn uit de ijskast te pakken.

Die fles wijn staat er overigens gewoon. Net zoals de gin en het bier. Ik ben niet de enige in huis die drinkt en omdat ík dit per se wil doen, wil niet zeggen dat een ander hier ook aan mee moet werken. Dus ik geef anderen de ruimte hun drankjes te drinken als ze die willen.

Nu ik er over nadenk…er is nog niemand die dat gedaan heeft! Dus met trots kan ik zeggen dat het hele huis al twee weken nuchter is
Op naar de volgende twee weken!

Gerelateerd

Blog Melanie

Even volhouden

Daar was hij dan. De wijnproeverij in mijn Dry January. Wie doet nu zoiets hè? Uiteraard had ik alles klaargezet voor de genodigden: lekker hapjes en water voor tussen de…
Lees meer
Blog Melanie

Blij ei

Ik ben soms toch ook een impulsieve doos hè! Toen ik begon aan IkPas en ik had afgesproken wekelijks een blog te schrijven over mijn bevindingen van deze uitdaging, dacht…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat