Even volhouden

Daar was hij dan. De wijnproeverij in mijn Dry January. Wie doet nu zoiets hè?
Uiteraard had ik alles klaargezet voor de genodigden: lekker hapjes en water voor tussen de wijntjes door. De wijnglazen stonden ook al klaar voor de wijnkenner en de avond kon beginnen.
Bij de eerste wijn die rondging moest ik al gniffelen. Wat ben ik toch een oelewapper!

We leerden hoe je moet ruiken aan de wijn, hoe je zuurstof erbij moet laten komen en erna nog een keer aan moet ruiken. Hoe je de wijn door je mond moet laten gaan en hoe je ook hier weer zuurstof erbij kunt laten komen, waardoor je nog meer smaak eruit kunt halen. Dat laatste heb ik niet kunnen proberen, maar ik heb wel aan alle wijnen geroken!! 😀 Bij een aantal liep het water in mijn mond en een vriendin van mij zei, dat ik hem wel door mijn mond kon laten gaan en hem erna kon uitspuwen. Wederom moest ik gniffelen. Nope, ga ik niet doen want als die wijn lekker is dan slik ik hem echt door dus dat is een no go! Het was leuk om te zien hoe de dames reageerden op de verschillende wijnen en ik heb mij netjes aan het water gehouden. Het was een gezellige, informatieve en leuke avond. We doen het in de zomer nog eens dunnetjes over. Het kostte soms de nodige moeite, want ik wilde echt wel een paar wijntjes proeven, maar ik heb het prima doorstaan.

En wat gebeurt er dan? Dan besluit de regering dat alles weer open kan en we weer kunnen gaan uit eten en de kroeg in kunnen lopen. Grmmbbllll…. Voor deze ene keer had het echt wel een week later gemogen. Alle gekheid op een stokje: ik ben dolgelukkig dat alles weer open is en ik snak echt naar een etentje en een kroegen-dag, maar als ik dat nog deze maand ga doen dan wordt het echt een 0% alcoholuitje.

Heel eerlijk is het deze keer een stuk lastiger voor mij om zonder alcohol de maand door te komen. Ik ben er veel meer mee bezig, heb vaker trek in een drankje en daar had ik eerdere keren totaal geen last van. Nu lijkt het wel alsof ik de dagen aftel tot 1 februari…beetje sneu als ik er zo over nadenk.
Lichamelijk merk ik er nog niet zo heel veel van. Ik eet gezond, sport vier keer per week en drink geen frisdrank. Slapen is nooit mijn sterkste kant geweest en daar heb ik tot nu toe ook nog niet veel verandering in gemerkt.

Stress is er altijd en overal. Is het niet van mijn werk, dan wel in de huiselijke sfeer. Alsof het nooit ophoudt, je kent het wel. Dus wat dat betreft weet ik niet of het voor mij lichamelijk veel verschil maakt. Ik word zelfs soms onrustiger, omdat ik geen drankje kan/mag drinken. En dat komt waarschijnlijk omdat het een stressvolle periode is nu. Het is niet goed dat je dat wilt afvlakken door alcohol te drinken, daar ben ik mij danig van bewust. Dus wat dat betreft is dit wel de meest perfecte tijd voor mij om deze nuchtere maand te doen. Die bewustwording is misschien wel iets wat ik net nu nodig heb. Weer iets om over na te denken. Ach, wie weet wat de laatste week mij nog meer voor inzichten gaat geven. Ik sta open voor alles

Gerelateerd

Blog Melanie

Blij ei

Ik ben soms toch ook een impulsieve doos hè! Toen ik begon aan IkPas en ik had afgesproken wekelijks een blog te schrijven over mijn bevindingen van deze uitdaging, dacht…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat