Recht uit de pen: Judith

Er is iets raars aan de hand, niet alleen met de wereld, maar ook met mij. Wat er in de wereld aan de hand is, kan je niet ontgaan zijn. Het coronavirus COVID-19 heeft ons flink in de wurggreep. Iedereen reageert op zijn of haar manier, er ontstaan mooie initiatieven om mensen in nood te helpen, en tegelijkertijd komt het slechtste bij een groep mensen naar boven, en worden winkels een soort van geplunderd en personeel uitgescholden.

Ikzelf heb besloten me op de mooie initiatieven te focussen en mijn steentje daar waar nodig is bij te dragen. Ik ben een van de vrijwilligers van de stichting Met Je Hart. Deze stichting heeft als missie kwetsbare mensen met elkaar te verbinden. We zorgen ervoor dat mensen er kunnen zijn voor elkaar, en dat ze elkaar kunnen ontmoeten. Maar dat ontmoeten kan nu even niet, en daardoor worden deze kwetsbare mensen soms eenzaam, of nog eenzamer. Wij proberen deze groep mensen nu extra te helpen door regelmatig te bellen en een praatje te maken. Indien nodig boodschappen te doen en die voor de deur te zetten. Sommige mensen hebben behoefte aan een luisterboek of FaceTime contact. Er is veel mogelijk om de last een beetje te verlichten, tot er weer betere tijden aanbreken.

Gezond blijven is nu aandachtspunt nr 1, gezond eten en blijven bewegen. Bijna alle sportscholen bieden dagelijks een training aan die je thuis kunt doen. Daar doe ik vrolijk, bijna dagelijks aan mee. Het zorgt ervoor dat je hoofd na de training lekker leeg is en je vergeet even de ellende om je heen. Ook positief is het mooie voorjaarsweer wat we hebben op dit moment, ik maak dus megalange wandelingen met onze lieve hond Puck.

Daarnaast is er ook iets opvallends met mij aan de hand, ik ben totaal niet meer met alcohol bezig, en dat was al voordat de restaurants en uitgaansgelegenheden noodgedwongen moesten sluiten. Ik denk er niet meer aan, en verlang er dus ook niet naar. En dat is dus een beetje raar….ík, die je wakker kon maken voor een goed glas champagne, prosecco of cava. Dat is zoals de situatie nu is, of dat zo blijft weet ik natuurlijk niet. Voor hetzelfde geld zit ik 7 april weer aan een glas bubbels of wijn. Ik sluit niets uit.

Ik kan me voorstellen dat mensen nu geneigd zijn het bijltje bij de challenge neer te gooien, je wereld staat op zijn kop en je moet alle ballen in de lucht zien te houden. Misschien zijn er zieke mensen in je gezin, familie of vriendenkring. Iedereen doet zijn best om deze periode zo goed mogelijk te doorstaan. Mocht je moeilijke momenten hebben, bedenk dan waarom je deze challenge ook alweer deed, en maak voor jezelf de afweging hoe belangrijk het voor je is, om wel of niet vol te houden. Dat werkt voor mij tenminste altijd.

P.S. Zoals je wel verwacht had waarschijnlijk, ging de modeshow vorige week niet door, de verleiding van een lekker drankje was er dus ook niet.

P.S.S. Pas goed op jezelf en elkaar ❤

 

 

 

 

 

 

Gerelateerd

Blog Judith

Nieuwe hobby

Tweede week Is het makkelijker voor mij, omdat ik al ruim drie maanden alcoholvrij ben? Of is het makkelijker als je nog elke dag verbetering ziet van je huid, je…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat