Groundhogday

Misschien ken je die film wel. Die film waarin Bill Murray steeds weer dezelfde dag beleeft, hij zit erin gevangen:  Groundhogday.

Het is de dag waarop Amerikanen aan het gedrag van een bosmarmot menen af te lezen of het nog lang winter blijft.

Groundhogday valt op 2 februari en valt daarmee samen met de ‘day after my first drink’- dag. Tenminste hier in Nederland voor alle Ikpassers die 1 februari hebben aangegrepen om voorzichtig weer aan een alcoholisch drankje te nippen.

Ik in ieder geval wel. Vrijdag maakte ik risotto. Zonder een scheut witte wijn, vind ik de smaak toch iets missen, lafjes. Beetje dubben, beetje twijfelen, want kan dit wel tijdens Ikpas? Uiteindelijk toch gedaan.

Dus er kwam daarna in onze koelkast een fles wijn open te staan. Ik overwoog serieus nog een week aan mijn 30 dagen fris te plakken en tot volgend weekend te wachten met mijn eerste glaasje wijn, maar die fles stond elke keer als ik de koelkast open deed, te jengelen en te zeuren.

Onder het mom van zonde als hij bederft, heb ik gisteren, maandag 1 februari, dan toch maar toegegeven. Per slot van rekening had ik de Ikpas-challenge glansrijk volbracht. Dat mocht best een beetje gevierd worden..

Na de fles wit die ik met partner vlotter dan gepland soldaat maakte, volgde een fles rood. En daarna een glas…Rivella! Een verstandige keuze, leek me.

Vanmorgen vroeg in bed, het is nog donker, voel ik dat ik die verstandige beslissing beter wat naar voren had kunnen schuiven. Laten we zeggen vóór de rode wijn of in plaats van.

Hartkloppingen en in de verte een voorbode van hoofdpijn.

Als de wekker gaat weet ik dat deze dag niet fris gaat beginnen.

Misselijk, hoofdpijn en een rommelende buik. Bekende kater-symptomen. En dat net op de dag dat ik eindelijk weer eens de deur uit moet om op locatie te werken. Vier baliehuwelijken staan er op het programma.

Met een paracetamol en een schaal yoghurt achter de kiezen, voel ik me langzaam een beetje opknappen. Het gaat lukken vandaag!

Dat Willem Alexander en Maxima op 02-02 getrouwd zijn vermeld ik vandaag alle vier de keren. Een leuk feitje voor bruidsparen.

Dat het ook nog eens Groundhogday is vertel ik ook. Een mooie en goed gekozen datum, want als het bij hen net zo loopt als bij Bill Murray in de film, mogen ze de mooiste dag van hun leven nog eens overdoen. En nog eens, en nog eens..

Voor mezelf hoop ik wel echt dat ik morgen gewoon op 3 februari wakker word.

2 februari hoop ik niet meer over te hoeven doen. En nog eens niet, en nog eens niet…

Vanavond maar een frisje.

Tip van Francis:

Frisdrank is best lekker maar soms wil je ook wel iets anders dan het geijkte spul.

Maak heel makkelijk een eigen fris en fruitig drankje met zoete vruchtensap en bruisend mineraalwater.

Vul een glas tot de helft met druivensap of bessensap, zo zoet mogelijk, en vul dat aan met mineraalwater.

Heerlijk fris en bevalt mij uitstekend als alcoholvrije dorstlesser. Proost!

Meer over Francis

Ik ben Francis. Met man en twee puberzoons woon ik in een oud brugwachtershuis langs een kanaal in het midden van het land. Min of meer in ‘the middle of nowhere’ nadat we de drukte van de Vinex-wijk achter ons hebben gelaten.

Naast mijn werk bij de gemeente ben ik trouwambtenaar en schrijfcoach. In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk toe te komen aan mijn vrijbuiters-neigingen: Dat is per slot van rekening waarom we zo buitenaf zijn gaan wonen. Kleine, creatieve plannetjes verwezenlijken of flink tekeergaan op ons land.

Ik hou van schrijven. En ik hou van een glas. En ook van nog één. 40 dagen Ikpas wordt een uitdaging. Het zal niet vanzelf gaan. Dus focus verleggen en kijk mee wat er zoal allemaal te beleven is!

 

 

 

 

Gerelateerd

Blog Francis

Drie notenbomen

Buiten is het grijs, nat en het waait. Weer dat past bij het najaar. Toch is het bijna lente. Ik zit aan de keukentafel met een kop warme winterthee en…
Lees meer
Blog Francis

Zaad

Aan het aanrecht sta ik mijn ontbijt klaar te maken. Om mij heen een druk heen en weer geloop van heren met boterhammen. Ik doe een poging wat van de…
Lees meer
Blog Francis

Een vriend

Laat ik je vertellen over een vriend van mij. Ik ken hem al heel lang. Vanaf, wat zal het zijn, toen ik een jaar of veertien was ongeveer. Je zou…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat