Zomertijd is podcaststijd

Ook zo dol op podcasts? Dan zit je hier goed. Wij delen de beste podcasts van dit moment. Nog niet echt overtuigd van dit medium? Nu is een goed moment om aan te haken. Dit is het podcastneusje van de zalm van 2021 tot nu toe.

  1. Welcome to your fantasy

Zongebruinde torso’s, subtiele strikjes en gevulde strings: het concept Chippendales was en is een succes. Maar laat je niet helemaal voor de gek houden. De Chippendale-wereld is er één van macht, drugs, geld en moord. Onderzoeksjournalist, historica en fitnessinstructeur Natalia Petrzela neemt ons mee terug naar het gruizige LA van de vroege jaren tachtig om dit verhaal helemaal uit te kleden

  1. De Deventer Mediazaak

Herinner je je de Deventer-moordzaak nog? Een brute moord op een rijke weduwe, de veroordeelde boekhouder, een mysterieus handgeschreven briefje in de tuin. Een verdachte klusjesman en een bejaard grafologenechtpaar dat de zaak aan het rollen bracht. In deze podcast wordt de rol van de media onder de loep genomen. Het publiek kreeg het idee dat de veroordeelde dader, Ernest Louwes, onschuldig vastzat. Luister naar het verhaal van Michael de Jong (vriend van de familie en verdachte) en andere betrokkenen waaronder Maurice de Hond.

  1. The Turning / The sisters who left

Deze podcast gaat over de nonnen die in de voetsporen van Moeder Teresa traden en werden onderworpen aan de allerstrengste regels die je je kunt voorstellen. Moeder Teresa zelf is het grote voorbeeld, en zij heeft zelfkastijding tot grote kunst verheven. Dus wordt er van je verwacht dat je jezelf pijnigt voor Jezus, dat je doorwerkt als je ernstig ziek bent, en dat je nooit iemand aanraakt. Zo werden jonge meisjes met grote idealen vermorzeld tussen de kloostermuren.

  1. Buiten de muren

Hoe is dat als je jarenlang (af en aan) hebt vastgezeten? En je dan ‘ineens’ buiten staat? Mag meedoen met het echte leven? Podcastmaker Marjolein Knol volgde tweevoudig moordenaar Harry en veelpleger Bram een jaar lang, en kende ze ook al toen ze nog vastzaten. Wat je hoort zijn moeilijke vragen en grote verhalen. Tussen de regels door schemert veel begrip en oprechtheid door. Zullen Harry en Bram het redden of zitten ze zo weer achter de tralies?

  1. Kassiewijle

Heb jij angst voor de dood of ben je er wel comfortabel mee? Radiomaker Laura Stek valt in de eerste categorie, terwijl kunstenaar en co-host Babs Bakels al van jongs af aan gefascineerd is door de dood. Kassiewijle doet je nadenken over de dood, zit vol interessante weetjes en goede muziek, en is tegelijk ook een soort groepstherapie tegen doodsangst en coronatrauma.

Bron: vprogids.nl

Benieuwd naar nog meer kneitergoede podcasts? Klik hier.

Gerelateerd

Achtergrond

Dit was het nieuws

Er gebeurt veel in ons land en in het buitenland wat betreft alcohol, het gebruik daarvan en de regels die erbij horen. Wij zetten de meest opvallende nieuwtjes op een…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat