Zo krijg je een summer body

Juni is de maand waarin we de zomer verwelkomen. Tijd voor T-shirts, korte broeken, bikini’s en zwembroeken. Dan is het fijn als je lekker in je vel zit. Hieronder lees je hoe je een summer body kweekt.

Eerst even dit: een summer body is een lijf waarin je je lekker voelt. Misschien is dat voor jou een strakker lichaam of een paar kilootjes minder. Het komt erop neer dat je je ontdoet van je ‘wintervacht’. En deze pauzemaand is de ideale maand om een begin te maken. Maar hoe doe je dat?

Offers brengen

Een summer body krijg je (helaas) niet vanzelf. Het betekent dat je moet trainen en ongezondere dingen ervoor moet laten. Wat betreft ‘offers brengen’ ben jij al goed bezig, want deze maand is jouw pauzemaand waarin je geen druppel alcohol drinkt. En alcohol is, zoals je misschien wel weet, een dikmaker.

Van het drinken van alcohol word je niet slanker. Sterker nog, het laat je broek nog wat strakker zitten. In drank zitten alleen maar lege calorieën. Oftewel: calorieën die niets voor je lichaam doen. En dan die snacks…die gaan rechtstreeks naar buik of heupen. Lees hier meer over alcohol als dikmaker.

Meer spiermassa, minder vet

Omdat spieren voor een strakker lichaam zorgen, wil je dus meer spiermassa kweken. Dit doe je bijvoorbeeld door cardio en krachttraining. Als je het trainen een tandje opschroeft, is het belangrijk om naast voldoende rust voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Als je spiermassa wilt opbouwen, is het advies bijvoorbeeld om zo’n 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht per dag te eten. Om af te vallen is het advies om zo’n 1 tot 1,5 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht per dag binnen te krijgen.

Water, water, water

Water is altijd belangrijk om te drinken en zeker als je een summer body wilt kweken. Water zorgt voor minder grote honger, betere fysieke prestaties en een sneller herstel na het sporten.

Dus (eerst even trainen en) laat die zomer maar komen!

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat