Weetjes van IkPas-deelnemers

Vorige week vroegen we jullie om alcoholweetjes te delen. We ontvingen een aantal leuke reacties van onder andere Debby, Elke en Sjanie.

Debby

Zeker als je al wat ouder bent en gedurende je leven veel hebt gedronken, laat af en toe je leverwaarden testen. Je voelt niks van een slechte lever en als je niet op tijd ingrijpt ben je te laat.

Elke

Ik heb een aanvulling op de weetjes bij een kater (vanuit de natuurgeneeskunde): wat erg goed helpt bij misselijkheid is gember.

Het beste is verse gemberwortel (biologisch). Je kunt hem schillen en er dan op zuigen, maar je kunt ook plakjes verse gember in koud of heet water doen.

Een andere tip (uit de Ayurveda) is heet water: zonder iets erin. Gewoon een glas heet water drinken, dat is enorm ontgiftend. En vult natuurlijk het vocht aan.

Ten slotte: zelf drink ik vaak een glas heet water met een uitgeperste citroen. Dit stimuleert de gal-afgite, wat weer erg goed is voor de lever. En in tegenstelling tot wat je misschien zou denken werkt het zelfs ontzurend. Dat weten niet veel mensen.

Deze informatie is na te gaan bij een natuur- of ayurvedische arts. Ik ben geen van beiden, maar gebruik de tips regelmatig (ook in een maand als deze, zonder alcohol!).

Sjanie

Ik dronk best veel wijn, vooral als ik visite kreeg. Ik wilde graag een keer stoppen. Een paar weken geleden nam ik alcoholvrije wijn. Tot mijn verbazing kwam ik erachter, dat het niet om de alcohol ging, maar de gewoonte om een glas wijn in te schenken. Met of zonder alcohol. Raar maar waar. Blij dat ik erachter kwam. Beter laat dan nooit.

 

 

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat