Wat doen IkPassers in semi-lockdown?

Een week geleden vroegen wij wat jullie zoal doen om de tijd door te komen nu we worden geacht zo veel mogelijk binnen te blijven. We ontvingen een heleboel opbeurende berichten, waarin vele hobby’s en bezigheden werden beschreven. We hebben alle reacties gebundeld. Benieuwd wat je mede-IkPassers doen in en om het huis? 

Sylvia

Ik ben mijn administratie aan het opruimen en via een app een nieuwe taal aan het leren. Ook heb ik eindelijk tijd gehad om Netflix te ontdekken en daar geniet ik van. Verder gun ik mezelf ook tijd om te onthaasten: doe elke ochtend yoga thuis en maak elke week een fietstocht en een wat langere wandeling. Eigenlijk is mijn lijstje nog steeds best lang en staan er ook dingen op die ‘moeten’, maar ik probeer echt te onthaasten en meer te genieten van ontspannende dingen.

Anne-Marie

Wij zijn aan het puzzelen. Heel verslavend, maar wel een ding dat je binnen kan doen.

Karina

Ik krijg mijn tijd handig om. Wat er op het spel staat, maakt dat het me weinig tot geen moeite kost. We hebben een grote tuin en een achterpand waar we elke dag 33! keer op en neer lopen en zo 10 km per dag lopen.

Daarnaast kook ik graag, puzzel en lees ik veel.

De enige onzekerheid is voor ons wanneer er eindelijk zicht is op verbetering. Die onzekerheid kwelt.

Daarnaast mis ik onze kinderen en kleinkind. We kunnen gelukkig videobellen.

Katja

Ik verf mijn witte pianotoetsen zwart en andersom, kortom, ik pak weer meer creatieve dingen op. Ik heb mijn kettlebel training en yoga oefeningen weer opgepakt. Ook heb ik besloten een website te maken in de hoop zo betaalde opdrachten te kunnen krijgen in de toekomst voor mijn grote hobby fotografie. Ik ben zelf koekjes gaan bakken 🙂

En een hele belangrijke: ik kom meer bij mezelf uit. Ondanks deze situatie rondom het virus neem ik meer tijd voor mezelf wat ten goede komt aan mijn gemoedsrust. Ik kon nogal wat sociale druk ervaren om met mensen af te spreken (ken nogal wat mensen) en dat valt nu grotendeels weg. Waardoor ik nu de tijd neem voor al het bovenstaande. Uiteraard helpt het NIET drinken hier ook enorm bij. Ik ben weer een stuk blijer met mezelf en wordt glimlachend en uitgerust wakker.

Lenneke

Wat ik doe in mijn weekend? Ik bak!
Natuurlijk wel eens iets lekker zoets, maar voornamelijk (desem)brood. Het is een van de meest rewarding, fulfilling bezigheden die ik ken, ik kan het iedereen aanraden. Je maakt namelijk ook je omgeving blij, want iedereen vindt het lekker! Zo heb ik naast ons gezin al meerdere keren mensen uit de buurt verblijd met een lekker broodje. En het is simpel, iedereen kan het!

Corrie

Vanaf dag 1 dat ik gestart ben met deze uitdaging, drink ik geen druppel alcohol. Het is een afspraak met mijzelf!
Mijn vrije tijd vul ik in met een stevige wandeling of lekkere fietstocht. Het zonnetje krijg je cadeau.
Een boek lezen, welk allang ligt te wachten wanneer zij eens wordt gepakt, is blij dat ze lucht tussen de bladzijden krijgt.
Op geplande dagen/tijden doe ik huishoudelijke klussen, schoonmaken, wassen en strijken.
Iedereen vindt het fijn als er aandacht is voor datgene wat nodig is. Mijn dorstlesser is SPA-rood, Rivella of Gingerale, lauwe appelsap met Aspen (poedertje met smaakje), speciaal in het weekend. Het gaat mij goed af en ben trots op mijzelf.

Els

Ik ga vroeg de hei op morgen: Nordic Walking!

Daarna ontspannen met Radio 4. En takken knippen voor in de groene bak, lekker in de tuin, zolang het nog kan!

Vandaag met de Pilatesgroep via ZOOM thuis de les gedaan, die we op de sportschool doen.

In de middag maar weer naar de hei; steeds een andere route en afstand houden.

Een noodzakelijk uitje is ook boodschapjes doen.

Het weekend is alweer vol gepland. Vanavond een detective of iets dergelijks terugkijken.

Peter

Wij waren al enige tijd thuis, gepensioneerd. Wat wij hebben gedaan is de oude spelletjes van zolder halen en weer gaan spelen, heerlijk en veel lachen. Buiten, voorzichtig uiteraard, fietsen. Er zijn genoeg dingen die je kunt doen; ook met de kinderen.

Zelf ben ik ook bezig met klussen in het huis zoals schilderen. Kortom: pak zaken op!

Carla

Ik werk drie dagen vanuit thuis. Ik lees meer, ook sinds een week aangesloten bij leesclub volkskrant (FB), we lezen samen een boek van Jeroen Brouwers. Schrijf ik brieven, zowel naar vriendinnen als naar mensen die eenzaam zijn. Via postmaatje (FB) en schrijfmaatje (Ouderenbond). Verder heb ik het geluk dat ik een volkstuin heb. Daar ben ik veel, alleen, op ruim 10 m afstand van andere mensen.

Samen met mijn man:

-Maak ik dagelijks een wandeling.

-Speel ik kaart- en bordspellen (eindelijk tijd om die nieuwe spellen te leren en eindelijk is er de behoefte, want geen voetbal op de televisie).

-Kijk ik naar een serie of TV.

Hugo

Heerlijk al die vrije tijd, pauze in de ratrace. Ik had afgelopen week al maanden geleden vrij gevraagd. Mijn collega-truckers werken gewoon door. Ik las je verzoek om tips om de tijd door te brengen. Ik wed dat je de mijne niet gaat delen. Mijn hobby is bierbrouwen. Een hobby die veel tijd kost.

Gisteren heb ik mijn bier gebotteld. Deze partij is bijzonder. Zowel het brouwen als het bottelen heb ik broodnuchter gedaan.

Het doel van mijn IkPas-periode is niet om alcohol volledig uit mijn leven te bannen, wel om er verantwoord van te genieten! Tot nu toe kost het mij weinig moeite, hoewel ik wel benieuwd ben naar de smaak van mijn nieuwste creatie. Ik ga door tot na Goede Vrijdag. Mijn vrouw is katholiek en vindt het een slecht idee om in de Goede Week met alcohol te beginnen.

Beste Hugo,

Wedden dat wij jouw bezigheid toch delen;). Want jij bent op jouw manier heel goed aan het passen. Bewust omgaan met alcohol, dat is wat IkPas graag voor haar deelnemers wil. Dus chapeau voor jou en succes met jouw laatste ‘pasloodjes’. Groeten, IkPas.

Henk en Magda

Wij hebben twee weken geleden samen met onze kleindochter een legpuzzel gelegd. Deze hadden we altijd nog thuis liggen.

Dat is zo goed bevallen, dat wij een dag later een nieuwe gehaald hebben van 1000 stukjes.

We zijn nu met z’n beidjes aan het puzzelen, als we even niets anders te doen hebben.

Daarnaast online gamen (Fortnite) met kinderen en kleinkinderen en mijn vrouw speelt Wordfeud.

Elsbeth

Wat wij doen in en om het huis? Op zich vind ik het niet erg thuis, maar ik word nu horendol.
We wonen in de stad hebben een lekker huis met tuintje en balkon. Maar we hebben nieuwe buren en de hele wereld is van hen. Al weken zijn ze bezig met de tuin en al weken zijn ze tegels en stenen aan het zagen. En zeg er niets van: #doeslief.
Wij vermaken ons met muziek, de krant, even een frisse neus, lezen en lichamelijk onderhoud door de sportoefeningen te doen.
De tot nu toe 38 dagen geen druppel lukt ons goed. Wij maken zeker de 46 dagen vol. De bewustwording rondom alcohol, dat is de grootste winst van IkPas. Het past me.
Verder praten we per dag één keer in haikuvorm. Een leuke bezigheid geactiveerd door Kees van Kooten.
De dagen gaan zo snel voorbij. We missen wel de energie van onze drie kleinzoons. De filmpjes gaan veel door de ether. Gelukkig hebben we KPN nog. Ik wens ieder nog veel succes met deze periode. IkPas is een fluitje vergeleken met de coronatijd.

René

Er is wel wat veranderd deze afgelopen tijd. Meedoen met 40 dagen niet drinken, het coronavirus en een winkel hebben is ‘DODELIJK’. Nu al 38 dagen niet gedronken en dat was een makkie voor mij (niet gedacht). Dat ga ik volgend jaar weer doen. Tja, en dat thuiszitten, wat doe je daar mee? Gelukkig hebben wij een volkstuin (met achterstallig onderhoud) en die ligt er weer strak  bij. Heerlijk zo bezig te zijn en de tijd vliegt voorbij. Ik houd het zo nog wel even vol, maar ik zie ook afhakers. Coronaproblemen en menselijk lijden. Laten we hopen dat alles straks weer goed komt. Daar drink ik dan een colaatje op.

Jeroen

Ik houd me ineens bezig met iets waar ik nooit eerder interesse voor had: mijn eigen familiestamboom. Heel leuk om dit uit te zoeken! Ik kom tot vroeg in de zeventiende eeuw! Toegegeven, veel kon ik vinden op internet. Maar dankzij een schoenendoos vol bidprentjes kon ik zelf heel wat nieuwe gegevens aanleveren.

Toke

Nieuwe recepten uitproberen. Net een wortelcake gebakken.

Moet nog geglazuurd worden en dan in brownieporties verdeeld worden.

En dan delen met de buren…op afstand.

Wat doe ik nog meer?

-Fotoboek maken

-Zoom webinars organiseren

-Natuurlijk lezen en voorlezen

-TV kijken…selectief

-Sporten via Nederland in beweging

Edo

Sommige dingen vallen nu inderdaad weg. Naar de Ajax Vrouwen op vrijdagavond kan niet meer. Maar daar mag je toch al niks drinken 😉 En sport kijken op tv is saai geworden, nu ze het EK van ’88 uitzenden, en die heb ik in 1988 al gezien, ik weet nog wie er won…

Vorige week heb ik dus maar op YouTube naar de World Games gekeken, inline skaten afvalrace, mannen en vrouwen. Was best spannend.

Maar de meeste tijd besteed ik nu aan het schrijven van artikelen voor Wikipedia. Dat deed ik altijd al, maar nu heb ik er nog meer tijd voor. Er is nog een grote achterstand van artikelen over vrouwen, ook in de sport, dus ik zit voorlopig nog niet zonder inspiratie.
De https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_alcoholische_dranken is wel goed gevuld, die kunnen we nu dus gewoon negeren 😉

Ria

Ik haak héél veel.

Gerelateerd

Achtergrond

Dit was het nieuws

Er gebeurt veel in ons land en in het buitenland wat betreft alcohol, het gebruik daarvan en de regels die erbij horen. Wij zetten de meest opvallende nieuwtjes op een…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat