Waarom een Eigen Challenge?

7 februari 2021 / Actueel / Achtergrond

Wij vroegen jullie om met ons te delen waarom je hebt gekozen voor een eigen challenge. De motieven lopen uiteen. Van ‘geen behoefte hebben aan een groep’ tot ‘vergeten mee te doen aan Dry January’. En alles wat ertussen zit. Lees maar.

“Ik heb een eigen challenge aangemaakt, omdat ik niet van groepen houd en anoniem wil blijven. Ik weet dat ik goed ben in stoppen -ik stopte eerder al eens een jaar- en ik weet waar mijn valkuilen liggen. Daarnaast vind ik in mijn eigen netwerk genoeg steun.”

“Een paar jaar geleden stopte ik 100 dagen met het drinken van alcohol. Nu een dierbare ernstig ziek is, is het verleidelijk om de spanning en zorgen weg te drinken. Maar dat wil ik niet. Ik wil nu in ieder geval weer 100 dagen niet drinken. Dat voelt veel beter, ondanks de situatie zoals ‘ie nu is.”

“In de laatste maanden van 2020 waren er ochtenden waarin ik niet meer wist wat ik de avond ervoor had gedaan. Met de steun van mijn omgeving wil ik proberen een jaar lang niet te drinken.”

“Om mij heen en in mijn werk heb ik gezien wat drank met je kan doen. Ook heb ik van dichtbij gezien wat een gezonde levensstijl je kan brengen. Met niet roken, niet drinken, niet te veel en gezond eten en veel bewegen kun je in goede gezondheid een hoge leeftijd bereiken. Ik las al zeker 20 jaar een alcoholpauze in. Nu doe ik mee, omdat mijn dochter ook meedoet.”

“Vorig jaar onderging ik een medische ingreep. Het herstel hiervan is nog niet naar mijn zin. Ik hoop dankzij mijn alcoholpauze op een natuurlijke manier wat beter te worden.”

“Ik ben vergeten om in januari Dry January mee te doen. Toen heb ik gekozen voor droog van maandag tot en met vrijdagmiddag. Nu wil ik het per se een hele maand proberen vol te houden.”

“Mijn alcoholgebruik was altijd al bescheiden. Ik dronk alleen een paar glaasjes in het weekend. Ik mis mijn weekendwijntje soms wel. Ik pauzeer tot en met vrijdag en geniet dan weer van een wijntje.”

“Midden januari stopte ik met roken. Ter voorbereiding daarop stopte ik een aantal dagen daarvoor met het drinken van mijn dagelijkse glaasjes (2) wijn. Het wijndrinken was een behoorlijk ingeburgerd patroon. De keus om te stoppen voelt heel goed. Een nee, het voelt niet als saai.”

“Ik ben mijn eigen challenge begonnen, omdat ik denk dat het moeilijker is twee weken weer wel te drinken en vervolgens 40 dagen niet te drinken, dan doorgaan met pauzeren.
En omdat het toch geen carnaval is, dacht ik gelijk maar door te gaan.”

Gerelateerd

24 februari 2021 / Achtergrond

Schoonmaken en fietsen

Als ik een tijdje niet drink, word ik doorgaans bevangen door een enorme opruim- en schoonmaakwoede. Of misschien is het andersom: als ik regelmatig drink, laat ik de dingen versloffen,…
Lees meer
24 februari 2021 / Achtergrond

7 beweringen over alcohol

Vandaag verklaren we 7 beweringen over alcohol nader, die misschien ook jou wel eens ter ore zijn gekomen. Of alcohol een goede pijnbestrijder is en of een pensionado meer risico…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat