Van Ooijen vertrekt met een kater

Maarten van Ooijen blikt enigszins ontevreden terug op zijn periode als staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn & Sport. Hij zit met een ‘katerig gevoel’, omdat er zo weinig resultaat is geboekt bij het terugdringen van het problematische gebruik van alcohol.

In 2040 mag niet meer dan 5 procent van de bevolking een problematisch drinker zijn. Dat is een van de doelstellingen die het kabinet vijf jaar geleden in het Nationaal Preventieakkoord heeft vastgelegd. Of we dit gaan halen, is de vraag want dat percentage is sinds 2018 van 42 procent naar 46 procent gestegen.

Nu is er wel wat te doen over wannéér je een problematisch drinker bent. Volgens het akkoord is dat als je meer dan één glas per dag drinkt. Het Trimbos-instituut hanteert een andere richtlijn wat betreft problematisch drinken. Zij vinden dat je een zware drinker bent wanneer je één keer per week of vaker 6 glazen alcohol drinkt als man of 4 glazen per vrouw. Je drinkt overmatig wanneer je als man 21 glazen per week drinkt of als vrouw 14 glazen per week. Bron: metronieuws.nl.

Lees het hele artikel hier.

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat