Pure winst: een pauzeperiode levert geld op

3 januari 2020 / Actueel / Achtergrond

Gebaseerd op voorgaande IkPas-edities blijkt dat 55% van de deelnemers geld bespaart tijdens de pauzeperiode. Zo’n besparing maakt de weg vrij voor het inlossen van een langgekoesterde wens, zoals bijvoorbeeld: het kopen van die perfecte, maar dure, jeans, te investeren in een kwalitatieve draadloze koptelefoon of alle lampen in huis te voorzien van ledverlichting. Wat je doel ook is, het bereiken ervan gaat ineens een stuk sneller wanneer je de alcohol tijdelijk laat staan.

Een paar drankjes tijdens de lunch, een flesje tijdens het diner of in de late uurtjes een stuk of wat mixdrankjes, en dat soms meer dan eens per week, treft je hoe dan ook in de portemonnee. Een globale rekensom vertelt ons dat wanneer je eens per week uit gaat (en of dat nu een avondje dansen of een etentje met vrienden betreft) je dit gemiddeld genomen toch al snel €50,- kost. Dit bedrag gaat op aan eten – bijvoorbeeld een hoofdgerecht of die late-night-snacks- drie glazen alcohol en een frisje tegen de dorst. En dat is nog exclusief eventuele taxikosten en/of babysitvergoeding.

Spaardoel

Om inzage te krijgen in hoeveel je precies aan geld overhoudt na je pauzeperiode, zou je het bedrag dat je normaal gesproken aan een avondje uit besteedt aan de kant kunnen zetten op een aparte rekening. Om het nog concreter te maken, zou je jouw spaarwens visueel en tastbaar kunnen maken. Altijd al een mooi horloge willen hebben, maar was dit tot nu toe financieel niet haalbaar? Ga op zoek naar je droomhorloge en kijk er regelmatig naar. Dit motiveert je om vol te houden en niet te bezwijken tijdens de moeilijke momenten. Of loop je al een tijdje rond met het idee om je moeder/zus/vriendin/buurvrouw/tante mee te nemen naar die leuke musical/film/tentoonstelling? Plan het uitje alvast in je eigen agenda en ga op zoek naar een voordelige deal. Denk regelmatig aan het moment dat je de ander vertelt dat je hem of haar een dagje uit neemt. Dat is fijne voorpret!

Ergens voor sparen, kan erg bevredigend zijn. Zeker als je er hard voor hebt moeten werken of er iets anders voor hebt moeten laten. Heb jij al enig idee wat je wilt gaan doen met het geld dat je bespaart tijdens je alcoholpauze?

Laat het ons weten in een reactie!

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat