Pure winst: een pauzeperiode levert geld op

3 januari 2020 / Actueel / Achtergrond

Gebaseerd op voorgaande IkPas-edities blijkt dat 55% van de deelnemers geld bespaart tijdens de pauzeperiode. Zo’n besparing maakt de weg vrij voor het inlossen van een langgekoesterde wens, zoals bijvoorbeeld: het kopen van die perfecte, maar dure, jeans, te investeren in een kwalitatieve draadloze koptelefoon of alle lampen in huis te voorzien van ledverlichting. Wat je doel ook is, het bereiken ervan gaat ineens een stuk sneller wanneer je de alcohol tijdelijk laat staan.

Een paar drankjes op een gezellige zondagmiddag, een flesje wijn tijdens het kijken van je favoriete serie of in de late uurtjes een stuk of wat speciaalbiertjes, en dat soms meer dan eens per week, treft je hoe dan ook in de portemonnee. Een globale rekensom vertelt ons dat wanneer je eens per week ‘gezellig doet’ je gemiddeld genomen al snel €40,- lichter bent. Dit bedrag gaat op aan eten – je bestelt een lekkere maaltijd aan huis of eet een hapje buiten de deur- en een paar smakelijke biertjes of een fruitige wijn.

Spaardoel

Om inzage te krijgen in hoeveel je precies aan geld overhoudt na je pauzeperiode, zou je het bedrag dat je normaal gesproken aan een avondje uit besteedt aan de kant kunnen zetten op een aparte rekening. Om het nog concreter te maken, zou je jouw spaarwens visueel en tastbaar kunnen maken. Altijd al een mooi horloge willen hebben, maar was dit tot nu toe financieel niet haalbaar? Ga op zoek naar je droomhorloge en kijk er regelmatig naar. Dit motiveert je om vol te houden en niet te bezwijken tijdens de moeilijke momenten. Of loop je al een tijdje rond met het idee om je moeder/zus/broer/vriendin/buurman/tante te verwennen met iets leuks? Plan de verrassing alvast in je eigen agenda en ga op zoek naar een mooi cadeau of zoek een gezellig uitje (het kan en mag weer!). Denk regelmatig aan het moment dat je de ander gaat verrassen. Dat is fijne voorpret!

 

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat