Pauzeren vanwege de vastenperiode

Van oudsher gaat op Aswoensdag -de dag na Carnaval- de 40 dagen durende vastenperiode in. Een periode van vasten en bezinning. Liesbeth (55) kiest bewust voor een alcoholpauze tijdens de vastentijd. En trekt deze gezonde keus graag nog wat verder door.

“Een paar momenten per jaar reset ik mijn leven. Bijvoorbeeld na oud en nieuw, tijdens de vastenperiode en rondom mijn verjaardag. Op die momenten drink ik niet, eet ik gezonder en besteed ik extra veel aandacht aan de mensen om me heen. Ik stuur kaartjes en bel een keer extra. Om te laten weten dat ik aan ze denk en dat ze belangrijk voor me zijn.

Van huis uit ben ik katholiek opgevoed, maar wel heel vrij. Mijn ouders vastten ook, maar mij gaven ze juist de opdracht een extra boterham te eten. Ik was namelijk een ontzettende slechte eter als kind.

Twee keer eerder deed ik mee aan IkPas. Ik juich zo’n initiatief alleen maar toe. Vooral de bewustwording rondom de verkoop van alcohol vind ik goed. Alcohol is bijna op iedere hoek van de straat te koop. De verleiding is dus groot. Pauzeren gaat me goed af, ondanks de tweede lockdown. Die ik overigens een stuk moeilijker vond dan de eerste, want toen scheen de zon.

Maar ik geef niet op ondanks donkere dagen en kou. Ik voel me fitter en dat komt ook omdat ik weer lekker aan het sporten ben. Pauzeren draagt bij aan lekker in je vel zitten. Andere factoren zoals: gezonder eten, meer bewegen en lief zijn voor anderen zorgen ervoor dat je je nog beter gaat voelen.”

 

Gerelateerd

Wijzig instellingen voor chat