Nuchter socializen tijdens de lockdown

Dat je in lockdown zit, is één maar dat je dit ook nog eens compleet nuchter doet is wat anders. Aan je sociale trekken komen met (nuchtere) gelijkgestemden is lastig gedurende deze gezondheidscrisis, maar niet onmogelijk. Hieronder lees je hoe je jouw nuchtere lockdown van een sociaal tintje voorziet.

Word een Zoom-socialiser

Een wat? Een Zoom-socialiser ja. Online is een heleboel mogelijk. Dus als je nieuwe nuchtere vrienden wilt maken en een ondersteunende gemeenschap wilt vinden, zonder een voet buiten je woonkamer te hoeven zetten, is dit het moment om het te doen. Denk aan alcoholvrije online meet-ups waar je mensen zoals jij treft die ook tijdelijk geen alcohol drinken. Check deze Instagram-accounts om online meet-ups te vinden:

@soberinlife

@simplysober.nl

Ben je benieuwd naar het wel en wee van bewust nuchtere BN’ers? Kijk eens op:

@gordonheukeroth

@koosvp

Onderstaande accounts zijn groot in Engeland en dus Engelstalig, maar daarom niet minder leuk.

@lovesober

@the_sober_sessions

@soberblackgirlsclub

@joinclubsoda

@proudandsober

Neem een wandelmaatje

Lockdown of geen lockdown, je mag één persoon buiten ontmoeten. Haal het maximale uit je frisse neus en ontmoet een nuchtere vriend(in) om mee te lopen en te praten. Maak er een wekelijkse wandeling van, goed voor de beweging en de nuchtere spirit.

Breng je alcoholvrije traktaties op orde

Werk aan je voorraad en wees voorbereid op verschillende gelegenheden. Misschien wil je wat chique thee bestellen voor je ochtendvergaderingen, wat alcoholvrij bier voor je online socials of wat dacht je van wat alcoholvrije drankjes voor een echte (online) party ‘s avonds? Check teastreet.nl voor de lekkerste thee en bezoek onze receptenpagina voor de beste alternatieve drankjes.

Waar is dat feestje? In je woonkamer!

Van balkonfeestje, tot online borrel via Houseparty en van livestream tot virtuele pubquiz: ook in tijden van crisis hebben we behoefte aan een feestje. Thuis feesten is een beetje wennen, maar ook fijn! Goed voor de conditie en je humeur. Check de livestream feestjes via De Marktkantine bijvoorbeeld. Of kijk eens op ticketswap.nl. Hier heb je de keuze uit diverse livestream party’s.

Gerelateerd

Achtergrond

Eet en drink je warm

Nu de temperatuur steeds verder daalt, voel je dat we richting winter gaan. Niet erg, want die lichtjes, die feestdagen, die gezellige avonden je zou ze niet willen missen. Wat…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat