Met deze 8 tips is pauzeren een eitje

Je weet het zeker, voorlopig drink je geen alcohol. De flessen alcohol blijven dicht en de glazen leeg. Dat gaat jou lukken! En met deze 8 stappen zeker.

  1. Zoek een maatje

Alleen deelnemen aan IkPas is ook maar alleen…Het is fijner om de uitdaging met z’n tweeën aan te gaan, of met z’n drieën, met de hele volleybalclub, of met de hele straat. Kortom, zoek iemand met wie je de tijd door komt en aan wie je steun hebt. Zo houd je het makkelijker vol, want: samen sta je sterk!

  1. Waarom doe ik het

Waarom doe je eigenlijk mee aan IkPas? Wat is jouw persoonlijke reden? Het is belangrijk om vooraf te bedenken wat jouw motivatie is om deel te nemen. Deze motivatie kun je ergens opschrijven en terughalen op momenten dat het wat moeilijk voor je is. Plak je motivatie op de koelkast, de badkamerspiegel, de voordeur, voorraadkast: op een plek of verschillende plekken waar je regelmatig langsloopt.

  1. Schreeuw het van de daken

In eerste instantie zou je denken dat IkPas een uitdaging met jezelf is, dus dat anderen hier niets over hoeven te weten. Maar niets is minder waar. Je vrienden, familie en kennissen kunnen je best steunen, alleen moeten ze dan wel weten dat je meedoet. Vertel het dus aan iedereen in je omgeving, aan zoveel mogelijk mensen.

  1. Maak een plan

Starten met IkPas lijkt simpel: je schrijft je in en je drinkt gewoon even 30 dagen niet. Helaas is het niet altijd zo eenvoudig. Je komt makkelijke en moeilijke situaties tegen waar je je op moet voorbereiden. Feestjes, bedrijfsborrels of juist een avondje alleen op de bank zitten na een drukke dag. Bedenk van tevoren hoe je dit soort momenten aan gaat pakken. Heb je iemand die je kunt bellen wanneer het je te veel wordt? Is er in huis een ruimte waar je je terug kunt trekken? Of schrijf je je gedachten liever van je af? Zoek een manier om te ontladen.

  1. Activiteiten

Nu je toch met je goede voornemens bezig bent, is dit wellicht ook een goed moment om te starten met sporten, wandelen of om meer te ontspannen. Activiteiten die bijdragen aan je gezondheid geven je een goed gevoel en ondersteunen je bij de IkPas-uitdaging.

  1. Beloning na 30 dagen

Uitdagingen mogen je wat opleveren. Voor degenen die het 30 (of straks 40 dagen) lang is gelukt om geen alcohol te drinken is er een beloning. Maar wat voor een beloning? Dat mag je natuurlijk zelf bepalen. Jezelf belonen (met iets anders dan alcohol;), helpt je volhouden en volharden. Die nieuwe jas, dat leuke boek of die heerlijke massage: beloon jezelf!

  1. Bedenk alternatieven

Wat drink je als je geen alcohol drinkt? Goede vraag. Newsflash: er is in ieder geval meer dan alleen cola en sinas. Denk ook aan smaken als tonic, bitter lemon en ice tea. Koop in de supermarkt eens wat verschillende frisdranken en ontdek je smaak! In onze nieuwsbrieven delen wij ook regelmatig alcoholvrije recepten.

  1. Experimenteer met smaken

Je zit op de bank, maar nu zonder wijntje…saai? Nee natuurlijk niet. Er is nog zoveel aan smaken te ontdekken! Vanaf 40 euro koop je al een sapcentrifuge en voor iets meer zelfs een slow-juicer. Hiermee maak je van alle groente en fruitsoorten sapjes. Limoen, aardbeien, appels, peren, spinazie, komkommer, paprika, wortels, tomaten etc. Combineer smaken en zorg voor lekkere mixen van bitter, zuur en zoet. Gedurende jouw pauze val je waarschijnlijk van de ene smaaksensatie in de andere!

 

 

Gerelateerd

Achtergrond

Dit was het nieuws

Er gebeurt veel in ons land en in het buitenland wat betreft alcohol, het gebruik daarvan en de regels die erbij horen. Wij zetten de meest opvallende nieuwtjes op een…
Lees meer
Wijzig instellingen voor chat